Recepti 05. studenoga 2023.

4 podloge za cheesecake su sve što ti treba

cheesecake
Savršena podloga čini savršen cheesecake foto: Alleksana/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Nađeš idealan recept za cheesecake, imaš sve za "gore", ali nemaš podlogu. Pa tražiš drugi recept. Pa je obrnuto... Najbolje rješenje je uvijek imati spremne ove 4 podloge, s kojima možeš kombinirati razne nadjeve

Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je jedina granica. Od ukusne i osvježavajuće verzije s limunom i limetom, kombinacije drugih voćnih okusa pa sve do čokoladne verzije... Sve kombinacije su dobrodošle i svaki put ćeš više ili manje "pasti", jer cheesecake jednostavno obožavamo.

Cheesecake nije mnogima omiljen kolač samo zbog svojeg kremastog punjenja, već i zbog hrskave podloge. Upravo zbog toga ti i donosimo ove 4 podloge za cheesecake uz koje ćeš moći napraviti bilo koju verziju cheesecakea.

 

Cheesecake Možda vas zanima... Izbjegni česte pogreške i napravi cheesecake bez mane Špajza

 

Ovo ti može biti od velike pomoći ako poželiš samostalno kombinirati podlogu i dio sa sirom, odnosno ne moraš točno pratiti recept koji pronađeš, nego kad odabereš omiljenu podlogu, možeš je koristiti stalno ili češće kombinirati. A sigurni smo da će ti barem jedna od ove 4 podloge za cheesecake postati omiljena. Ili dvije, pa čak i tri... Ipak je to cheesecake. 

Petit beurre keksi s otopljenim maslacem možda jesu klasičan, brz i lak izbor, no ako želiš pokazati svoju kreativnost u kuhinji, evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti.

 | Author: 50 shades of hunger Cheesecake s podlogom od speculaas keksa foto: 50 shades of hunger

Začinjeni keksi

Začinjeni keksi, poput speculaas ili keksa s đumbirom čine ukusnu osnovu za citrusni kolač od sira ili za jesensku verziju cheesecakea s bundevom. U nastavku te tako čeka recept za klasičan cheesecake koji zbog nove i drugačije podloge ipak postaje poseban. 

 

Možda vas zanima... Klasični cheesecake sa speculaas keksićima Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Cheesecake s Oreo keksima foto: Nevena Josipović

Oreo keksi

Ako u planu imaš napraviti čokoladnu bombu zanimljivih boja svakako kreni s podlogom od Oreo keksa. Smrvljeni, ukusni i tamni, Oreo keksi odlična su podloga za cheesecake s trešnjama ili za red velvet verziju ovog popularnog kolača.

Recept u nastavku donosi ti jednostavnu crno-bijelu verziju ovog deserta koji bi bio odličan dodatak za vrijeme tematske filmske večeri, pogotovo ako voliš i crno-bijele filmove.

 

Možda vas zanima... Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj Kolumne Možda vas zanima... Savršeni jesenski cheesecake od bundeve i čokolade Recepti

 

 | Author: Deepak NGwe/Unsplash I cornflakes (kukuruzna pahuljice) mogu biti dio sjajne podloge za cheesecake foto: Deepak NGwe/Unsplash

Drobljeni pereci ili (kukuruzne) pahuljice

Prilikom sljedeće pripreme svoj kolač "sagradi" od smrvljenih pereca i karamele ili pak maslaca od kikirikija. Možeš upotrijebiti i usitnjene (kukuruzne, zobene...) pahuljice, koje su osobito ukusne kada dolaze u spoju s omiljenom čokoladom!

 

cheesecake Možda vas zanima... Cheesecake s lješnjacima i čokoladom koji neodoljivo podsjeća na... Recepti

 

 | Author: Jocelyn Morales/Unsplash Mljeveni lješnjaci s maslacem također čine sjajnu podlogu za cheesecake foto: Jocelyn Morales/Unsplash

Orašasti plodovi

Prikupi malo lješnjaka, oraha ili pistacija, očisti ih te ih stavi u svoj multipraktik. Uključi ga i pričekaj dok ne nastane tekstura koja te podsjeća na drobljene kekse. Mrvljene orašaste plodove zatim pomiješaj s maslacem i tvoja bezglutenska baza spremna je za daljnju uporabu!

 | Author: Olena Bohovyk/Pexels Cheesecake foto: Olena Bohovyk/Pexels

Isprobaj i ove recepete za cheesecake...

 

Brownie cheesecake s malinama i pistacijama.jpg Možda vas zanima... Cheesecake s malinama i pistacijama Kolumne Cheesecake baklava Možda vas zanima... Cheesecake baklava - kombinacija iz snova Recepti Čokoladni cheesecake Možda vas zanima... Nezaboravni cheesecake s čokoladom Recepti Cheesecake s narančom Možda vas zanima... Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.