U nastavku vam donosim jedan odličan recept za kremastu cheesecake tortu s mekanom podlogom od keksa i preljevom od kiselog vrhnja!
PRIPREMA
Podloga od keksa
- 250 g mljevenih keksa (Petit Beurre i sl.)
- 125 g maslaca
- 3 žlica šećera smeđeg
- 3 žlica vode
Nadjev od sira
- 4 jaja
- 800 g krem sira
- 80 g šećera
- 4 vanilin šećera
- 4 žlice limunovog soka
- naribana korica jednog limuna
Preljev od vrhnja
- 400 g kiselog vrhnja
- 1 žlica arome vanilije
- 80 g šećera u prahu
Priprema
- Dno i stranice okruglog kalupa za torte (26-28 cm) obložite masnim papirom. Mljevene kekse pomiješajte sa smeđim šećerom i maslacem kojeg ste otopili zajedno s vodom. Pripremljenu smjesu lagano utisnite na dno kalupa i ostavite sastrane dok pripremate nadjev od sira.
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte krem sir, limunovu koricu i sok pa sve dobro izmiksajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Nadjev od sira izlijte preko podloge od keksa i stavite tortu u pećnicu zagrijanu na 170 °C. Cheesecake pecite 30-35 minuta. Tortu lagano protresite da vidite giba li sredina. Pečeni Cheesecake bit će malo drhtav, ali hlađenjem će očvrsnuti.
- Cheesecake izvadite iz pećnice i prelijte kiselim vrhnjem koje ste izmutili sa šećerom u prahu i aromom vanilije. Vratite tortu natrag u pećnicu na 2 minute. Ugasite pećnicu, otvorite vrata do pola i ostavite kolač neka se hladi u pećnici.
- Cheesecake prije posluživanja ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku minimalno 5 sati.
Dobar tek!
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!