Recepti 23. kolovoza 2023.

Kremasti sladoled od nara - brzo gotov, još brže nestaje!

Nar
Nar - odličan sastojak osvježavajućeg kremastog sladoleda foto: Deon Black/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za ovaj kremasti sladoled od nara je toliko jednostavan da je dovoljno jednom ga pročitati, a sladoled je toliko kremast da ti nitko neće vjerovati da je napravljen bez korištenja aparata za sladoled

Bez aparata za sladoled, i od samo nekoliko sastojaka, itekako se može pripremiti odličan kremasti sladoled koji će nas savršeno osvježiti, ali ćemo se njime i dobro zasladiti. Tajna zbog koje je ovaj kremasti sladoled od nara tako savršen krije se u tučenom slatkom vrhnju, ali i u dodatku kondenziranog mlijeka koje daje poseban okus i teksturu ovome brzom sladoledu od nara.

 

Cher Možda vas zanima... Nije šala - slavna pjevačica ima tvornicu sladoleda! Najave

 

Ovaj kremasti sladoled od nara je masniji od mliječnog, a samim time sadrži i manje vode te će zato zamrzavanjem dobiti kremastu strukturu (neće se u njemu stvarati oni zloglasni kristalići vode koje tako mrzimo kod domaćeg sladoleda za koji ne koristimo aparat za sladoled).

Ovaj kremasti sladoled od nara možeš poslužiti u čašicama, ili pak napraviti domaće kornete ili koristiti one kupovne. Najbolja stvar je što kremasti sladoled od nara možeš u nekoliko minuta smiksati ujutro, i već nakon večere možeš u njemu uživati.

 | Author: Minha Baek/Unsplash Kremasti sladoled od nara foto: Minha Baek/Unsplash

Kremasti sladoled od nara

Sastojci:

  • 2 šalice slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag (1 šalica = 250 ml)
  • 400 ml kondenziranog mlijeka
  • prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice soka od nara
  • ¼ šalice sjemenki nara

 

Sendvič sladoled Možda vas zanima... Sendvič sladoled s keksićima koji se topi u ustima Recepti

 

Postupak:

  1. U veliku zdjelu stavi slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, sol i vaniliju. Miksaj mikserom oko 10 minuta, trebaš dobiti polučvrsti šlag.
  2. Šlag prebaci u posudu u kojoj ćeš ga zamrznuti. Ulij sok od nara i lagano promiješaj kroz šlag, nemoj skroz pomiješati. Dodaj sjemenke nara i također ih lagano umiješaj u šlag. Nekoliko sjemeni sačuvaj da ih pospeš po vrhu.
  3. Pokriveno stavi u zamrzivač na 8 sati prije posluživanja.

 | Author: Chaman Raj/Unsplash Nar foto: Chaman Raj/Unsplash

Ako ti se svidio naš recept za kremasti sladoled od nara, isprobaj i sljedeće recepte za sladoled...

 

 

Sladoled s okusom Pelješca Možda vas zanima... Imamo recept za originalni sladoled s okusom Pelješca! Špajza Sladoled od kokosa Možda vas zanima... Ledenim kokos lizalicama protiv nesnosnih vrućina Recepti Lažni sladoled Možda vas zanima... Fini lažni sladoled gotov je nakon 2 minute miksanja! Recepti c Možda vas zanima... Cheesecake na štapiću ljetni je hit, a mi imamo recept! Špajza Možda vas zanima... Sladoled gotov dok kažeš - Oreo! Recepti Možda vas zanima... Rashladi se sladoledom od grčkog jogurta i jagoda Recepti Sladoled od ananasa Možda vas zanima... Novi ljetni hit: Kremasti sladoled od ananasa Recepti Plata sa sladoledom Možda vas zanima... Oduševi društvo platom sa sladoledom! Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:10 24. Kolovoz 2023.

    odlično svida mi se