Recepti 11. siječnja 2017.

Kremasti špinat na potpuno drugačiji način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Špinat nikad nije bio ukusniji. Isprobajte ga na posve drugačiji način pa se ukusno iznenadite.

Svi se mi dobro sjećamo špinata na mlijeku. Neki kao omiljenog, a neki kao manje dragog jela. Danas vam donosimo recept za sjajan kremasti špinat kojeg će garantirano voljeti baš svi. Umjesto mlijeka poslužit će vam krem sir, a parmezan će stvoriti finu koricu na vrhu. Možete koristiti smrznuti ili svježi špinat, a koristite li svježi svakako ga najprije kratko blanširajte. Postupak je jednostavan, ubacite sve u blender pa u posudu za pečenje, pospite parmezanom i zapecite. Poslužite uz nezamjenjivi pire krumpir.

Potrebno vam je:

  • 250 g špinata
  • 150 g krem sira
  • 3 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žlice parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Posudu za pečenje premažite maslacem.
  3. Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga prema uputama na pakiranju.
  4. Ubacite sve sastojke osim parmezana u blender pa ih dobro povežite.
  5. Prebacite ih u posudu za pečenje i pospite parmezanom.
  6. Pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.