Recepti 11. listopada 2023.

Ljepljiva pileća krilca kojima ne možeš reći ne

foto: Nathan Dumlao/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileća krilca s harissa pastom odličan su snack, ali i glavno jelo.

Harissa pasta je mješavina začina koja se često koristi u kuhinjama na sjeveru Afrike. Glavni sastojak su ljute čili papričice, a u miksu su obično i češnjak, kim, korijander i sol. Iako se kod nas ne koristi često, barem zasad, dostupna je u nekim specijaliziranim trgovinama. 

Ovu pastu možeš staviti je u juhe i variva, kombinirati s mahunarkama ili od nje napraviti premaz za različite vrste mesa, poput piletine. Upravo je piletina danas na repertoaru, pripremljena u pećnici i premazana ljepljivim premazom s harissa pastom. 

 

Možda vas zanima... Ne može bolje: Pileća krilca s medom i đumbirom Recepti

 

Kao i u većini slučajeva s piletinom, pećnica će odraditi većinu posla. Na tebi je samo da krilca dobro posoliš i staviš ih peći te da za to vrijeme pomiješaš preostale sastojke za umak.

Krilca možeš poslužiti kao snack ili kao glavno jelo s rižom, krumpirićima ili coleslaw salatom. U paket uključi i craft pivo!

Pečena pileća krilca

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 800 g pilećih krilaca
  • sol, papar
  • 3 žlice harissa paste
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice soja umaka

 

Možda vas zanima... Hrskava krilca s limetom i korijanderom – za svaku priliku Recepti

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje pa na njega položi rešetku premazanu uljem. 
  2. Krilca dobro posoli pa ih peci na rešetki otprilike 40 minuta. Preokreni ih jednom tijekom pečenja.
  3. Pomiješaj harissa pastu, žlicu balzamičnog octa, žlicu meda i dvije žlice soja umaka. Dobro posoli i popapri. 
  4. Vruća krilca umoči u pripremljeni umak i pusti ih da odstoje pet minuta, a zatim ih izvadi i serviraj. Dobar tek!

 | Author: Nathan Dumlao/Unsplash Pileća krilca s harissa pastom mogu poslužiti kao snack i glavno jelo. foto: Nathan Dumlao/Unsplash

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.