gastro postao
Tanjur krem juhe od mrkve s notama đumbira ono je što ti danas treba!
Krem juhe savršen su odabir za jesensko i zimsko razdoblje, osobito one s dobrom dozom ljutine. Ova varijanta od mrkve s đumbirom i jalapeño papričicom zagrijat će te i momentalno ti popraviti raspoloženje.
Priprema traje otprilike pola sata, što je čini idealnim izborom tijekom radnog tjedna, kada svi nastoje maksimalno smanjiti vrijeme provedeno u kuhinji.
Imaj na umu da su sastojci dovoljni za 4 porcije. Dobar tek!
Juha od mrkve i đumbira
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 1 veliki bijeli luk
- 6 režanja češnjaka
- sol i papar
- 800 g mrkve
- 1 jalapeño papričica
- 1 komadić đumbira (5 cm)
- 1,5 l povrtnog temeljca
- 1 žlica nasjeckanog vlasca
- 1 žličica korice limete
- 1 žlice soka limete
- šaka korijandera
Postupak:
- Otopi maslac u velikoj posudi za juhu pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Kad omekšaju, dodaj mrkvu narezanu na kolutiće, očišćenu i nasjeckanu papričicu, oguljeni đumbir narezan na vrlo tanke listiće i malo soli.
- Pojačaj vatru pa podlij temeljcem. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj dok mrkva ne omekša. Trebat će joj otprilike 15 minuta.
- Makni juhu s vatre, pričekaj da se malo ohladi pa je premjesti u blender i izblendaj.
- Vrati juhu na vatru, dodaj sok i koricu limete i nasjeckani korijander.
- Toplu juhu serviraj s kiselim vrhnjem i par dodatnih listića korijandera. Dobar tek!