Recepti 03. studenoga 2023.

Ljutkasta juha od mrkve s tajnim sastojkom

juha od mrkve
Juha od mrkve i đumbira foto: Annika Palmari/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Tanjur krem juhe od mrkve s notama đumbira ono je što ti danas treba!

Krem juhe savršen su odabir za jesensko i zimsko razdoblje, osobito one s dobrom dozom ljutine. Ova varijanta od mrkve s đumbirom i jalapeño papričicom zagrijat će te i momentalno ti popraviti raspoloženje.

Priprema traje otprilike pola sata, što je čini idealnim izborom tijekom radnog tjedna, kada svi nastoje maksimalno smanjiti vrijeme provedeno u kuhinji. 

 

Francuska juha od luka Možda vas zanima... Znaš li napraviti francuski klasik - juhu od luka? Recepti

 

Imaj na umu da su sastojci dovoljni za 4 porcije. Dobar tek!

 | Author: Thinkstock U pripremi juhe od mrkve upotrijebi i tanko narezane listiće đumbira. foto: Thinkstock

Juha od mrkve i đumbira

Sastojci:

  • 4 žlice maslaca
  • 1 veliki bijeli luk
  • 6 režanja češnjaka
  • sol i papar
  • 800 g mrkve
  • 1 jalapeño papričica
  • 1 komadić đumbira (5 cm)
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • 1 žličica korice limete
  • 1 žlice soka limete
  • šaka korijandera

Postupak:

  1. Otopi maslac u velikoj posudi za juhu pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Kad omekšaju, dodaj mrkvu narezanu na kolutiće, očišćenu i nasjeckanu papričicu, oguljeni đumbir narezan na vrlo tanke listiće i malo soli. 
  2. Pojačaj vatru pa podlij temeljcem. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj dok mrkva ne omekša. Trebat će joj otprilike 15 minuta. 
  3. Makni juhu s vatre, pričekaj da se malo ohladi pa je premjesti u blender i izblendaj.
  4. Vrati juhu na vatru, dodaj sok i koricu limete i nasjeckani korijander.
  5. Toplu juhu serviraj s kiselim vrhnjem i par dodatnih listića korijandera. Dobar tek!

 

juha od bundeve Možda vas zanima... Ovu verziju juhe od bundeve baš moraš isprobati! Recepti Krem juha od gljiva Možda vas zanima... Najbolja krem juha od gljiva - tajna je u sherryju Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.