Recepti 26. siječnja 2017.

Loptice od sira za kuhinju punu mira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta i sirna loptica mira može se zakotrljati i u vašoj kuhinji. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i inovativna grickalica je spremna!

Želite li sebi i svojim gostima priprediti nešto sasvim drugačije, iznenaditi ih kreativnošću i zadiviti okusima, na pravom ste mjestu. Donosimo vam lopticu od sira za kuhinju punu mira! Riječ je o loptici koju ćete pripremiti od svježeg ili krem sira, u njega ubaciti sve omiljene dodatke, a zatim istu uvaljati u mješavinu sjemenki, začina i svega ostalog što vam srce poželi.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Trebat će vam jedno do dva pakiranja krem sira, ovisno o tome koju veličinu loptice želite postići. Kombinirati možete i više vrsta sireva poput svježeg, feta ili kozjeg sira, ali i ribane sireve poput gaude, tilzita ili chedara. Ubacite sve u blender pa začinite omiljenim začinima. Dodati možete baš sve, od svježeg začinskog bilja, dimljene mljevene paprike do protisnutog češnjaka i ribanog luka. Dobro povežite u blenderu, a zatim prebacite na prozirnu foliju. Oblikujte kuglu, dobro zatvorite i umotajte u aluminijsku foliju. 

Zadnji korak bit će izrada hrskave korice u koju ćete uvaljati svoju lopticu. Nasjeckajte orašaste plodove kao što su orasi, bademi ili lješnjaci, dodajte sjemenke po želji, a i komadići pržene slanine s ovom će se kombinacijom složiti upravo savršeno. Rasporedite hrskave dodatke po papiru za pečenje, uvaljajte lopticu kako bi ostala prekrivena po čitavoj površini i poslužite.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Lopticu od sira možete poslužiti uz mesnu platu ili zasebno. Pripremite nekoliko komada u različitim kombinacijama pa poslužite gostima uz omiljene krekere ili svježe povrće poput mrkve ili celera. Ovakvo predjelo ili slasna grickalica zasigurno će u potpunosti iznenaditi vaše goste, a vama priprisati titulu pravog majstora u kuhinji.​

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.