gastro postao
Kremasti i slasni, šampinjoni punjeni na ovaj način mogli bi vas osvojiti već na prvi zalogaj
Šampinjoni punjeni krem sirom, parmezanom i začinima svakako bi mogli postati vaš omiljeni prilog ili pak sjajan finger food za druženje s najdražima. Jednostavni su za pripremu, brzo su gotovi i neodoljivo su kremasti. Smjesi možete dodati i sjeckanu pa prženu slaninu ili komadiće omiljene kobasice.
Potrebno vam je:
- 12 cijelih šampinjona
- 2 režnja češnjaka
- 150 g krem sira
- 3 žlice sitno ribanog parmezana
- Sol, papar
- Ulje
Priprema:
- Gljive očistite papirnatim ručnikom i maknite im stabljike pa ih nasjeckajte.
- Zagrijte ulje, dodajte češnjak i sjeckane stabljike gljiva.
- Pirjajte dok ne omekšaju.
- Pazite da vam češnjak ne zagori.
- Ohladite pa umiješajte krem sir, dio parmezana, sol i papar.
- Pomoću žličice napunite gljive i pospite ih ostatkom parmezana.
- Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva ili dok gljive ne omekšaju.
Dobar tek!