gastro postao
Izvrsno vegetarijansko jelo ili pak prilog uz meso. Gljive pripremljene na ovaj način bit će aromatične i sočne - baš onakve kakve volimo!
Savršen prilog mesnim jelima, s umacima ili bez, jelima s grilla ili finom sezonskom povrću. Jednostavni šampinjoni začinjeni istim takvim začinima učinit će čitavo jelo bogatijim nego što možete zamisliti. Sočne i bogate, ove šampinjone obožavat će baš svi!
Potrebno vam je:
- 500 g manjih šampinjona
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica peršina
- 1 žlica limunovog soka
- 3 žlice maslaca
- Sol, papar
Priprema:
- Gljive očistite pa ih ubacite u posudu.
- Dodajte maslinovo ulje, sol i papar i pecite ih na 200 stupnjeva dok se ne počnu karamelizirati.
- Za to vrijeme na vatri otopite maslac i pustite ga da postane lagano smeđe boje.
- Maknite s vatre i dodajte mu sitno sjeckani češnjak, peršin i limunov sok.
- Gljive izvadite iz pećnice i još vruće pomiješajte s aromatiziranim maslacem.
Dobar tek!