Recepti 12. siječnja 2017.

Marokanski ragu s poširanim jajima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo vjerojatno još niste probali! A trebali biste!

Mirisni ragu s predivnim umakom od rajčica i poširanim jajima definitivno je nešto što morate probati barem jednom u životu.

Ono što će vam se sigurno svidjeti su i sušene kobasice. Ako nemate chorizo ili talijanske, možete koristiti i neke domaće sušene kobasice, vjerujemo kako će biti jednako ukusno.

Najbolja stvar kod ovog ragua je to što ga možete jesti od doručka do večere.

Poslužite ga uz svježi hrskavi kruh i uživajte!

Sastojci:

  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 4 češnja češnjaka, naribana
  • 450 g chorizo ili talijanske kobasice
  • 1 žličicu ras el hanout začina (mješavina marokanskih začina)
  • 1 žličica dimljene slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 900 ml pelata
  • 8 jaja
  • 1/2 šalice sjeckanog korijandra
  • 2 žličice harissa začina

Priprema:

  1.  Zagrijati ulje pa popržiti luk da omekša i zazlati se, dodati češnjak i pržiti oko minutu - dvije; dodati kobasice i pržiti sve zajedno nekoliko minuta, dok se kobasice gotovo sasvim ne skuhaju
  2. Smanjiti vatru na najmanju pa dodati ras el hanout, sol i dimljenu papriku; dodati pelate i zdrobiti ih te kuhati dok ne omekšaju - oko 5 minuta
  3. Kuhati na najmanjoj vatri još neko vrijeme dok se umak ne zgusne i sva rajčica raskuha
  4. Razbiti jaja i dodati ih što pažljivije na vrh ragua, poklopiti i kuhati kratko dok se bjelanjak ne skuha, ali žumanjak treba ostati mekan 
  5. Poslužiti toplo sa svježim hrskavim kruhom.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.