21. rujna 2016.

Imamo trik za poširano jaje koji sigurno niste znali

Poširano jaje
gastro postao gastro.24sata.hr
Od toliko trikova koji poboljšavaju poširana jaja jedan je ključan

Dodajte ocat vašoj vodi. Nemojte dodati ocat. Stvorite efekt vrtloga pa ubacite jaje. Posolite. Nemojte posoliti. Koliko god ih se naslušali i koji god uspješno primjenili jedan je itekako bitan. 

Koristite hladna jaja

Hladni bjelanjak ima bolju strukturu od onog toplijeg što pomaže jaju da se zadrži u komadu dok je u vrućoj vodi. Hladnom žumanjku treba duže da se zagrije pa je vrlo vjerojatno da ćete dobiti savršeno mek žumanjak s čvrstim bjelanjkom. Sljedeći put čekajte do zadnjeg pa netom prije ubacivanja u vruću vodu izvadite jaje iz hladnjaka.

Što se tiče poširanih jaja, ključ je u praksi i učestalom pripremanju kako bi ih doveli do savršenstva.

Saznajte i kako napraviti poširana jaja u pećnici, a neke od gore spomenutih trikova pronađite ovdje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.