Recepti 21. studenoga 2023.

Pečeni krumpiri za sve koji jako vole limun

pečeni krumpir
Pečeni krumpiri s limunom i peršinom foto: Markus Winkler/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ovotjedni jelovnik uvrsti hrskave krumpire pečene s limunovim sokom i pilećim temeljcem.

Recepata za pečeni krumpir ima toliko da ih nikada ne moraš ni ponoviti. Vjerujemo da ćeš ovaj jednostavan recept s limunovim sokom i temeljcom ipak redovito pripremati. Postupak je jednostavan, a sav će posao umjesto tebe odraditi pećnica.

Ovi krumpiri odlično idu uz pečeno pile ili puricu, ali i uz svinjske odreske. 

 

Pečeni krumpir Možda vas zanima... Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry Recepti

 

Sastojci su dovoljni za 5 porcija. Ako tvoji ukućani obožavaju krumpire, svakako udvostruči količinu!

Pečeni krumpiri s limunovim sokom

Sastojci:

  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml limunovog soka
  • 2 žličice soli
  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica origana
  • papar

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. 
  2. Krumpir operi, oguli i nareži na četvrtine. Pomiješaj ga s pilećim temeljcem, uljem, limunovim sokom, soli i origanom. Dobro promiješaj pa rasporedi u kalup za pečenje tako da prerezane strane budu okrenute prema dolje.
  3. Peci krumpire otprilike pola sata, okreni ih, pa ih nastavi peći još toliko. Trebali bi poprimiti smećkastu boju i postati hrskavi.
  4. Pospi krumpire s još malo soli i svježe mljevenim paprom. Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Pijani pečeni krumpiri – tvoj novi najdraži prilog Recepti Možda vas zanima... Hasselback krumpiri s hrskavom slaninom i sirom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.