Špajza 12. studenoga 2023.

Pečeni krumpir - 5 trikova kako da uvijek bude savršen!

pečeni krumpiri
Savršen pečeni krumpir foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskav i ukusan, krumpir dokazuje zašto je generacijama omiljen među starima i mladima a uz naše male savjete uvijek će ti ispasti - perfektan

Krumpir je slastan klasičan prilog koji podjednako godi uz odrezak, kotlet, popečke, jaje na oko, pečenu ribu ili uz običnu miješanu salatu. No, ne ispadne ti svaki put baš kako želiš? Ne brini, uz ove naše savjete i trikove od sada pa nadalje uvijek će biti savršen - hrskav i neodoljiv!

Nema ničeg više iscrpljujućeg nego uložiti sav napor u izradu vlastitih krumpirića ili pečenih pola od krumpira, samo da bismo na kraju shvatili ako počinju gubiti hrskavost i prije nego što dođu na stol. Da vam godine ne bi prošle u traženju savršenog recepta kako napraviti pahuljast iznutra, a hrskav izvana, pretražili smo trikove iskusnih chefova.

 

krumpir Možda vas zanima... Meki, hrskavi i sasvim drugačiji domaći krumpirići None

 

5 provjerenih trikova za savršene pečene krumpire

  1. Za početak, uvijek biraj čvršće sorte koje se pri kuhanju ne raskuhavaju. Primjerice, Jaerla ili MonaLisa. Pečeni krumpir najbolje će uspjeti ako ga pripremiš od hladnog krumpira koji si prethodnog dana skuhala u kori jer se takav neće raspasti pri prženju.
  2. Na koncu, nije nimalo važno ni u kojoj tavi pržiš krumpir. Svejedno je li to teflonska ili od lijevanog željeza, no najvažnije je da bude dovoljno velika i teška jer je to presudno za provođenje topline. Krumpir prži na ulju, maslu ili kombinaciji maslaca i ulja. Jer sam maslac bi u protivnom zagorio.
  3. Krumpir skuhaj prethodni dan pa ga oguli i nareži na ploške debljine oko 5 mm.
  4. Ploške krumpira stavi u tavu, ali nemoj ih naguravati jer inače neće biti hrskave!
  5. Kada ploške krumpira porumene s donje strane, okreni ih i prži dok ne postanu zlaćane.

 | Author: Markus Winkler/Unsplash Savršeno pečeni krumpiri foto: Markus Winkler/Unsplash

SAVJET VIŠE: Krumpiri će biti još zasitniji i aromatičniji ako 10 minuta prije kraja prženja u tavu dodaš i malo na kockice narezane slanine!

 

Možda vas zanima... Kažu da se isplati – krumpir koji se priprema 15 sati je još jedan viralni trend Špajza Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Danas je Dan tartar umaka, pripremi ga uz omiljeni riblji zalogaj Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.