24. listopada 2016.

Meki, hrskavi i sasvim drugačiji domaći krumpirići

krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite savršene krumpiriće kod kuće pa ih poslužite uz čitav niz divnih jela.

Izvrsno se slažu s drugim povrćem, pečenjima, čak i jajima. Ipak, najviše ih volimo sasvim same, s tek malo kečapa ili drugog umaka po želji. Donosimo vam cijeli postupak kako napraviti savršene krumpiriće u nešto drugačijem izdanju.

Krumpir nasjeckajte na kockice pa ga ubacite u posudu i prekrijte vodom. U obliku manjih kockica brže će se skuhati, a zatim i ispeći. Dodajte jedan lovorov list i kuhajte dok ne zavrije. Kada su kockice krumpira do pola skuhane, ocijedite ih i rasporedite po čistoj kuhinjskoj krpi kako bi se osušile.

krumpir | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Na tavi otopite jednu žlicu maslaca pa mu dodajte žlicu maslinovog ulja. Dodajte sjeckani luk i pirjajte ga dok ne postane staklast. Za bogatiji okus možete dodati i dva režnja protisnutog češnjaka i nešto ružmarina.

Svakako ubacite i začine po vlastitom ukusu kako bi krumpirići bili još ukusniji. Na kraju otopite još dvije žlice maslaca i ubacite krumpiriće. Pecite ih dok ne dobiju lijepu koricu izvana.

Poslužite ih uz piletinu ili neko drugo meso, ribu ili povrće. Hrskavi izvana, a kremasti iznutra, sjajno će upotpuniti svako jelo i dati onu notu topline i domaće spremljene hrane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.