Recepti 22. studenoga 2016.

Sočna i brza piletina s vinom i špinatom

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema boljeg od jednostavnog jela koje je u isto vrijeme i neodoljivo ukusno. Isprobajte spoj ovih okusa i oduševite se.

Savršeno meka, sočna i aromatična piletina brzo je gotova, a svakim novim zalogajem zove na još. Piletinu začinite paprom, soli i crvenom paprikom, a slaninu nasjeckajte na kockice. Slaninu pržite na tavi pa joj dodajte piletinu. Pustite da dobije koricu sa svih strana, a zatim joj dodajte maslac, češnjak, manju stabiljku kadulje i kuhajte sve skupa oko pet minuta. Nakon toga maknite kadulju i dodajte šalicu bijelog vina. Pustite da alkohol ispari, oko 20 minuta. Ubacite svježi špinat pa pustite da lagano povene. Poslužite uz rižu ili krumpir.

CIjeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.