gastro postao
Nevjerojatno ukusan spoj dva sjajna jela koji ćete obožavati!
Savršena ideja za ručak kako radnim danom, tako i vikendom. Spoj jednostavne kremaste tjestenine s limunom i fine pohane piletine postat će nezamjenjiva kombinacija koju ćete obožavati. Imate li višak vremena, svakako napravite domaće krušne mrvice kako bi cijelo jelo dobilo jednu novu, još finiju dimenziju.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- 3 žlice ribanog parmezana
- 1 jaje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 šalica krušnih mrvica
- 500 g tjestenine
- Sok jednog limuna
- 1 žlica limunove korice
- 2 žlice maslaca
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa narežite na manje komade, posolite i popaprite pa uvaljajte u brašno.
- Prebacite u razmućeno jaje, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, peršina i parmezana.
- Pržite u ulju.
- Tjesteninu skuhajte al dente.
- Ocijedite, ali ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala.
- Na tavi otopite maslac, dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i koricu.
- Posolite i zapaprite pa dodajte ostatak maslaca i pola vode od tjestenine.
- Dodajte vrhnje za kuhanje pa u sve zajedno dobro umiješajte kuhanu tjesteninu.
- Ukoliko tjestenina ostane presuha, dodajte ostatak vode od kuhanja pa kuhajte još kratko dok ne dobijete nešto gušći umak.
- Pospite peršinom.
- Poslužite zajedno.
Dobar tek!