Recepti 24. kolovoza 2017.

U zadnji čas: Slasni recepti s lisnatim tijestom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lisnato tijesto pravi je spas u zadnji čas. Puniti ga možete gotovo svime što pronađete u frižideru i nakon kratkog pečenja servirati odlično slano ili slatko jelo.

Ako pripadate onoj skupini koja redovito radi domaće lisnato tijesto, preskočite prvi paragraf i poveznicu. Ako pak želite naučiti, uz detaljno pojašnjenje, obavezno otvorite članak u nastavku. Nemojte zazirati od pripreme jer izgleda puno kompliciranije nego zaista je. Osnovni su sastojci brašno, maslac, voda i sol, u paketu s malo strpljenja.

 

lisnato Možda vas zanima... Mala škola tijesta: Kako napraviti domaće lisnato tijesto? None

 

Bez obzira na to jeste li umijesili ili kupili tijesto, sigurni smo da ćete sve recepte odlično odraditi. Za početak vam predlažemo jednostavni recept za sve obožavatelje češnjaka  i maslinovog ulja. Češnjak je nezaobilazan i pri pripremi odličnih smotuljaka sa špinatom i feta sirom, a ako želite blažu varijantu svakako isprobajte one s ricottom i rajčicom.

 

Možda vas zanima... Dobar početak dana: Pužići s češnjakom i ružmarinom Recepti Možda vas zanima... Najukusniji smotuljci od špinata s feta sirom Recepti

 

Ricottu je lako ukomponirati i u slatke trokutiće, uz malo kandirane naranče i ruma. Primamljiv miris ovih trokutića osjećat ćete već na ulaznim vratima, a odlično odgovaraju uz šalicu čaja. Za hladnije se dane možete pripremiti i crofflama, vaflima od lisnatog tijesta, koje je najbolje servirati s vrućom čokoladom

 

Možda vas zanima... Neodoljivo hrskavi trokutići s ricottom Recepti Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Obožavateljima čokolade zasigurno je poznata ova brza pletenica punjena čokoladom. Ne možemo se sjetiti postoji li jednostavniji topli desert od ovog, a po želji ga možete unaprijediti dodavanjem orašastih plodova, pekmeza ili sušenog voća.

 

Možda vas zanima... Slatko i fino: Čokoladna pletenica Recepti

 

Za kraj smo ostavili recept poznatog blogera Darka Kontina za džepiće s marelicama koji ima samo pet sastojaka i garantirano zadovoljava želju za slatkim. 

 

Možda vas zanima... Super brze marelice u lisnatom tijestu sa slatkim dodacima Kolumne

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

 

Nadamo se da ćete isprobati neki od naših recepata i poslati fotografije. Dobar tek vam želi Gastro.hr.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.