Špajza 21. siječnja 2017.

Smotuljci od rajčice i krem sira u lisnatom tijestu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto ne biste, umjesto uobičajenog "nečeg slatkog", pripremili - nešto slano!

Ovi sjajni hrskavi smotuljci, koji se kada ih zagrizete, pretvaraju u očaravajuću kremastu deliciju od pasirane rajčice i krem sira, definitivno su nešto što biste trebali probati. A i prilično smo sigurno da će vam se svidjeti.

Jer ne samo da je jednostavno za pripremu već je i neizmjerno ukusno! Tako da ćete se morati natjerati da stanete s jelom.

Sastojci nisu zahtjevni, kao ni sama priprema. 

Sastojci:

  1. 180 g krem sira, poput ricotte
  2. 2 gotova razvučena lisnata tijesta
  3. 2 žlice sezamovih sjemenki
  4. 150 ml pasirane rajčice
  5. Sol, papar
  6. Rastopljeni maslac za premazivanje

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Tijesto izrezati na kvadrate, tako da od svakog tijesta bude 6 komada
  3. Krem sir posoliti, popapriti i namazati na svaki komad lisnatog tijesta te na svaki komad staviti žlicu pasirane rajčice
  4. Zamotati tijesto u trokut da se sve prekrije kako ne bi sadržaj curio van
  5. Premazati s malo rastopljenog maslaca i posipati sa sezamom
  6. Peći u zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta, dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.