Špajza 09. ožujka 2017.

Brzi i jednostavni načini kako poslužiti dimljeni losos

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlučili ste se za pripremu dimljenog lososa, a nemate ideju kako ga pripremiti? Pogledajte naše prijedloge!

Prikupili smo za vas izvrsne ideje za pripremu dimljenog lososa – svima im je zajedničko to da su vrlo jednostavne i ne sadrže egzotične sastojke koje je teško pronaći. Zapravo, svi sastojci su uglavnom česti stanovnici vašeg hladnjaka.

Što jednostavnije – to bolje

Tanko narezane šnite finog dimljenog lososa rasporedite na kriške svježeg hrskavog kruha, dodajte žličicu kiselog vrhnja te na kraju posipajte svježe mljevenim paprom.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zalogajčići od lososa

Kruh od punog zrna izrežite na kockice veličine otprilike pet centimetara i svaku premažite s pola žličice umaka od hrena. Kockice kruha prekrijte šnitama tanko narezanog lososa i na kraju posipajte koprom.

Rolice s lososom

Namažite tanki sloj krem sira na šnite dimljenog lososa, posipajte kaparima , a zatim omotajte oko grillanih šparoga.

Elegantna salata

Zreli avokado, dimljeni losos i mozzarellu narežite na male komadiće i začinite preljevom od maslinovog ulja i balzamičnog octa. Kako bi izgledala elegantnije, salatu možete poslužiti u martini čašama.

Brusketa s dimljenim lososom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Talijanski losos

Tanke šnite lososa „ugnijezdite“ između šnite mozzarelle i rajčice. Pokapajte maslinovim uljem i balzamičnim octom i na kraju posipajte svježim bosiljkom.

Jednostavnije ne može

Dimljeni losos narežite na trakice širine dva centimetra, pokapajte ih limunovim sokom i posipajte svježe mljevenim paprom. Trakice lososa zatim zarolajte u krug i pričvrstite čačkalicom te na kraju posipajte nasjeckanim koprom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.