Špajza 22. veljače 2017.

Galette - jednostavne pite koje očaravaju

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na pažljivo baratanje tijestom i ostale odlike urednih slastica, stigle su gallete!

Brze i jednostavne, a tako ukusne pite gotove su za taj čas. Pripremaju se od prhkog tijesta, baš poput klasičnih pita, a ono što ih čini posebnima jest njihova privlačna neurednost. 

Galette pite pripremaju se od svih vrsta voća, pa čak i kombinacija. One trenutno sezonske možete pripremiti od mandarina i naranča, jabuka ili krušaka. Vole se i sa smrznutim voćem pa slobodno izvadite omiljene slatke bobice iz zamrzivača i ubacite ih u posudu za pečenje.
 

galette | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za pripremu tijesta potrebno vam je tek brašno, maslac, malo šećera i hladne vode. Odličan trik za još prhkije tijesto bit će i koja kap votke. Važno je da su svi sastojci hladni, a tijesto se mijesi brzinski. Pripremiti ga možete i u blenderu i zatim tek dovršiti na pobrašnjenoj površini. Na kraju ga umotajte u prozirnu foliju i spremite na odmaranje u hladnjak. Nakon što postane čvršće i dozvoli vam valjanje, tijesto je spremno za pripremu.

Razvaljajte ga i u sredinu posložite omiljeno voće, orašaste plodove i začine. Dodati možete i koju žlicu smeđeg šećera koji će se prilikom pečenja na najljepši način karamelizirati i dati neke još bolje okuse
 

Možda vas zanima... Galette s jabukama i brusnicama Recepti


Preostaje vam još samo presavinuti rubove tijesta kako biste zaustavili curenje voćnih sokova. Tijesto možete premazati jajem, no dovoljan će biti omekšali maslac. Pospite s malo šećera, a po voću dodajte nekoliko kockica maslaca kako bi pita bila što sočnija. 

Kod priprema ovih pita neće vam biti potrebni kalupi niti posebne tehnike, koristite namirnice koje su vama drage i pustite da se okusi u piti sjedine na najbolji mogući način - sami od sebe.

Galette je stvorena da udovolji vama stoga je najbolja opcija dopustiti ovoj slasnoj piti da vas vodi. Igrajte se i stvorite svoje malo neodoljivo remek djelo.
 

Galette-sa-šljivama | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.