Špajza 20. prosinca 2017.

Imamo recepte za jela iz najdražih božićnih filmova

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Božićni filmovi definitivno ulaze među omiljene blagdanske aktivnosti. Topla dekica, najdraže grickalice ili mamini najslađi kolačići i spremni smo za provođenje sati i sati ispred malog ekrana.

Odabrali smo najboljih pet božićnih filmova i iz njih izvukli jela koja nas tjeraju da još jednom posegnemo u zdjelu kokica ili napravimo novu porciju toplih sendviča. Našlo se tu svega, od omiljenog Zapravo ljubav, preko svevremenskog Kevina iz Sam u kući, pa do preslatkih Gremlina.

 

Možda vas zanima... Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom Recepti

 

Kada je premijer, kojeg u filmu Zapravo ljubav glumi nezamjenjiv Hugh Grant, izgovorio slavnu rečenicu: "Who do you have to screw around here to get a cup of tea and a chocolate biscuit?", scenaristi ovog filma nisu ni sanjali da će ubrzo zatim na internetu početi kolati recepti za čokoladne keksiće, baš takve kakve je volio i britanski premijer.

Naravno, i mi svoj recept za uživanje imamo. Zavalite se u kauč, prepustite ovoj divnoj božićnoj ljubavnoj priči i navalite na najfinije čokoladne keksiće. Uz čaj, naravno.

 

Možda vas zanima... Ekstra čokoladni keksi s neodoljivim tajnim sastojkom Recepti Možda vas zanima... Božić dolazi: Otkrivamo najbolja mjesta na Adventu Kolumne

 

Komičan Will Farrell u ulozi patuljka Buddyja u jednoj od scena u filmu Elf za doručak popije veliku bocu Coca Cole, a zatim sve dodatno začini špagetima s javorovim sirupom i hrpom slatkiša. Ovaj popis nije mogao proći i bez tog klasika, pa vam tako donosimo ipak malo ukusniju verziju ovog pravog božićnog specijaliteta.

 

Možda vas zanima... Rezanci s orasima - fino, zasitno, savršeno! Recepti

 

 

Kada je Kevin prvi put ostao sam u kući, dobro nas je zabavio, no kada se to dogodilo po drugi put, tada je i on sam počeo pomalo uživati. Drugi dio super popularnog filma Sam u kući: Izgubljen u New Yorku tako je postao klasik kojeg za vrijeme božićnih blagdana ne propuštamo, što iz navike, što zbog uspomena, što zbog fine hrane.

 

Možda vas zanima... Samo za najveće ljubitelje: Pizza torta Recepti

 

Iako možda pomalo neuobičajena za blagdanske prigode, pizza sa sirom definitivni je pobjednik kada je ovaj film u pitanju. Naravno, tu je i sladoled s tisuću kuglica, ali to vam ne trebamo objašnjavati. Uzmite kanticu omiljenog sladoleda, pa uživanje u pizzi zasladite na Kevinov način.

 

pizza s kobasicom Možda vas zanima... Pizza - jelo za svako doba dana Recepti

 


Najslađa i najzločestija čudovišta kojima se volimo vratiti svakog Božića definitivno su Gremlini. U jednoj od scena, ovi su mali čupavci s najvećim guštom navalili na posudu pečenih bataka. Iako nas ta scena nije instantno natjerala na želju za batcima, ovaj recept zasigurno ćemo sačuvati za neku slasnu priliku.

 

Možda vas zanima... Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici Recepti

 

 

Nezaboravna scena s vrućom čokoladom u filmu The Polar Express jednostavno se morala naći na ovoj listi. Pripremite svoju vruću čokoladu, pustite ovaj odličan soundtrack i ne dopustite da se vaša šalica ohladi prije završetka.

 

Možda vas zanima... Otjerajte zimu: Vruća čokolada s bademima Recepti

 

 

U slast!
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.