Špajza 05. rujna 2023.

Kako napraviti poširana jaja u mikrovalnoj

Poširano jaje
Poširano jaje foto: Vladimír Sládek/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
TikTok pun je videa kako poširati jaja u mikrovalnoj, a mi ti donosimo 2 trika - oba su vrlo jednostavna, a ti odaberi koji ti je draži

Ako voliš poširana jaja, posebno za doručak, no nemaš vremena za dugo 'prčkanje' po kuhinji, imamo odličnu ideju za tebe! Naime, TikTok je pun videa kako pripremiti poširana jaja u mikrovalnoj pećnici, koji će ti znatno olakšati život.

 

Poširana jaja Možda vas zanima... Znamo sve trikove za najbolja poširana jaja ikad! Špajza

 

Za poširana jaja u mikrovalnoj treba ti samo 1 minuta. Rezultat je, kunu se autori videa, jednako učinkovit kao 'klasično' pripremanje poširanih jaja u kipućoj vodi koje se zna itekako zakomplicirati.

Ima nekoliko načina kako pripremiti poširana jaja u mikrovalnoj i svi su jednako jednostavni i brzi. Evo nekih od njih…

 

@eliseseats

microwaved poached eggs are my fav time saving hack — i promise, try it !!!

♬ original sound - elise

 

  1. Šalicu napuniš vodom, u vodu pažljivo razbiješ 1 jaje i staviš u mikrovalnu na 1 minutu. Ocijediš vodu i rezultat je – savršeno poširano jaje.
  2. Druga opcija je prvo zagrijati šalicu vode u mikrovalnoj, potom u tu vruću vodu razbiti jaje i pustiti ga da stoji u vrućoj vodi 1 minutu.

I to je – to. Nema dalje. Isprobaj ove trikove i javi nam koji ti bolje odgovara.

 | Author: Pixabay Poširana jaja na tostu foto: Pixabay

Imamo još odličnih ideja s jajima...

 

jaja Možda vas zanima... Zavrti jaje na stolu i doznat ćeš je li kuhano ili sirovo Špajza Poširana jaja Možda vas zanima... Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Špajza jaja Možda vas zanima... Kako provjeriti jesu li se jaja pokvarila Špajza Wrap od jaja Možda vas zanima... Wrap od jaja - jednostavan i hranjiv doručak Recepti Feta eggs Možda vas zanima... FETA EGGS - najnoviji food trend na TikToku Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.