Špajza 17. ožujka 2017.

Šenon: Izvrstan spoj cvjetače i brokule

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Cvjetača s okusom brokule na neki novi način pomaže u kreiranju fenomenalnih tanjura

Križanjem cvjetače i brokule nastao je šenon. Iako izgledom nalik na cvjetaču, ovo povrće okusom najviše podsjeća na brokulu. U engleskom se jeziku naziva još i broccoflower što instantno upućuje na činjenicu od kojeg je povrća nastao (broccoli i cauliflower). 

Taj se neobični mješanac priprema baš poput povrća od kojeg je nastao - odstranjuju se listovi i unutrašnji dio, a cvjetići se pirjaju, prže, kuhaju u juhama ili pripremaju na salatu. 
 



Slatkastog okusa, šenon je odličan dodatak mesnim i povrtnim jelima, a dodaje se i u jednostavna jela kao što je omlet, pirja se na maslacu, ubacuje u rižota ili pak priprema u pećnici uz dodatak maslinovog ulja i nešto odabranih začina.

Prepun je vitamina C, K, kalija, fosfora, kalcija i magnezija, a jednostavne, blaže arome čine ga jelom idealnim za baš svakog.

Odlična ideja za današnji ručak bit će upravo krem juha od šenona uz dodatak luka, krumpira, češnjaka, peršina, soli i papra. Šenon tretirajte kao što biste to učinili i s brokulom ili cvjetačom pa uživajte u nježnim i posebnim okusima ovog isto takvog ploda.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.