Recepti 970 prikaza 08. ožujka 2017.

Lažni zeleni rižoto s brokulom i porilukom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski ručak kremaste teksture, finih okusa i divnih zelenih boja sjajan je vjesnik nadolazećih toplijih dana

Rižu zamijenite prosom, dodajte zelenog povrća, a na kraju začinite peršinom za potpun okus. Jednostavan za pripremu, proso je žitarica koja sadrži velike količine željeza i ne sadrži gluten pa će se sjajno uklopiti u baš svaki način prehrane. U kombinaciji s maslacem i kvalitetnim sirom dobit će na divnoj kremoznosti, baš poput pravog rižota.

Potrebno vam je:

  • 1 veći poriluk
  • 200 g brokule
  • 2 šalice prosa
  • 70 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • 400 ml temeljca ili vode
  • 2 žlice peršina
  • Timijan
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U dubljoj tavi otopite kockicu maslaca.
  2. Za to vrijeme operite i nasjeckajte poriluk pa ga dodajte na maslac kada se otopi.
  3. Kratko pirjajte.
  4. Dodajte brokulu nasjeckanu na manje cvjetiće.
  5. Kratko pirjajte, a zatim dodajte proso.
  6. Promiješajte i dodajte temeljac ili vodu, tek toliko da prekrije sadržaj tave.
  7. Kuhajte dok proso ne omekša dodajući tekućinu po potrebi.
  8. Kada povrće omekša, a proso bude dovoljno kuhan, ugasite vatru, dodajte ostatak maslaca i ribanog parmezana.
  9. Ubacite peršin, pomiješajte i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.