gastro postao
Brzinski ručak kremaste teksture, finih okusa i divnih zelenih boja sjajan je vjesnik nadolazećih toplijih dana
Rižu zamijenite prosom, dodajte zelenog povrća, a na kraju začinite peršinom za potpun okus. Jednostavan za pripremu, proso je žitarica koja sadrži velike količine željeza i ne sadrži gluten pa će se sjajno uklopiti u baš svaki način prehrane. U kombinaciji s maslacem i kvalitetnim sirom dobit će na divnoj kremoznosti, baš poput pravog rižota.
Potrebno vam je:
- 1 veći poriluk
- 200 g brokule
- 2 šalice prosa
- 70 g maslaca
- 50 g parmezana
- 400 ml temeljca ili vode
- 2 žlice peršina
- Timijan
- Sol, papar
Priprema:
- U dubljoj tavi otopite kockicu maslaca.
- Za to vrijeme operite i nasjeckajte poriluk pa ga dodajte na maslac kada se otopi.
- Kratko pirjajte.
- Dodajte brokulu nasjeckanu na manje cvjetiće.
- Kratko pirjajte, a zatim dodajte proso.
- Promiješajte i dodajte temeljac ili vodu, tek toliko da prekrije sadržaj tave.
- Kuhajte dok proso ne omekša dodajući tekućinu po potrebi.
- Kada povrće omekša, a proso bude dovoljno kuhan, ugasite vatru, dodajte ostatak maslaca i ribanog parmezana.
- Ubacite peršin, pomiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!