gastro postao
Brzinski ručak za koji baš nitko neće očekivati da može biti toliko dobar!
Spoj tune, brokule i tjestenine zvuči poprilično dobro, no kada mu dodate gusti umak od mlijeka i nešto sira, priča postaje još bolja. Pripremite brzinski složenac na štednjaku i raspametite se. Koristite sitnu tjesteninu, najbolje orzo. No ne možete li ga pronaći, poslužit će i neka druga.
Potrebno vam je:
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslaca
- Prstohvat timijana
- 300 g sitne tjestenine
- 2 šalice mlijeka
- 2 šalice vode
- 1 manja glavica brokule
- 2 konzerve tune u komadima
- 4 žlice parmezana
- Sol, papar
Priprema:
- Otopite maslac, dodajte sitno sjeckani luk, timijan i malo soli pa kuhajte.
- Povremeno promiješajte i pustite da luk omekša.
- Dodajte sitnu tjesteninu i pustite da se lagano tostira.
- Zatim dodajte mlijeko i vodu.
- Začinite paprom.
- Pustite da zavrije, a ona smanjite vatru i kuhajte dok se tjestenina ne skuha, oko 15 minuta.
- Ako je potrebno, dodajte još vode.
- Kada je tjestenina skoro gotova, dodajte manje komadiće brokule, kuhajte oko pet minuta ili dok brokula ne omekša.
- Maknite s vatre pa ubacite tunu, pomiješajte i dodajte sir.
- Pustite da se otopi pa poslužite.
Dobar tek!