Recepti 15. prosinca 2016.

Zapečena tjestenina s tunjevinom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto pasirane rajčice možete upotrijebiti i domaću kremastu juhu od rajčica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 898

Ostalo

  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • voda
  • 400 ml pasirana rajčica (passata)
  • mješavina suhih začina
  • peršin, list
  • 200 g tuna
  • svježe mljeveni papar
  • 130 g tjestenina s jajima

Bijeli umak

  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g špinat
  • 120 g cheddar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu u zasoljenoj kipućoj vodi. Otopite malo maslaca u tavi i prepržite luk. Dodajte kukuruzno brašno i malo vode pa miješajte dok se sastojci ne prožmu. Dodajte i pasiranu rajčicu pa miješajte dok ne zakuha. Dodajte mješavinu začina i kuhajte oko pet minuta.
  2. Dodajte tunjevinu pa začinite solju i paprom. Napravite umak. otopite maslac u tavi i ubacite nasjeckani luk. Dodajte brašno. Polako ulijevajte mlijeko miješajući dok se umak ne zgusne. Ubacite i nasjeckani špinat pa kuhajte dok špinat ne uvene. Maknite s vatre i umiješajte naribani sir.
  3. Namastite posudu za pečenje, dodajte tunjevinu i rajčicu pomiješanu s tjesteninom i umakom od špinata. Pospite naribanim cheddarom i pecite 25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.