gastro postao
Umjesto pasirane rajčice možete upotrijebiti i domaću kremastu juhu od rajčica
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 898
Ostalo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 žlica maslac, slani
- 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- voda
- 400 ml pasirana rajčica (passata)
- mješavina suhih začina
- peršin, list
- 200 g tuna
- svježe mljeveni papar
- 130 g tjestenina s jajima
Bijeli umak
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g špinat
- 120 g cheddar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte tjesteninu u zasoljenoj kipućoj vodi. Otopite malo maslaca u tavi i prepržite luk. Dodajte kukuruzno brašno i malo vode pa miješajte dok se sastojci ne prožmu. Dodajte i pasiranu rajčicu pa miješajte dok ne zakuha. Dodajte mješavinu začina i kuhajte oko pet minuta.
- Dodajte tunjevinu pa začinite solju i paprom. Napravite umak. otopite maslac u tavi i ubacite nasjeckani luk. Dodajte brašno. Polako ulijevajte mlijeko miješajući dok se umak ne zgusne. Ubacite i nasjeckani špinat pa kuhajte dok špinat ne uvene. Maknite s vatre i umiješajte naribani sir.
- Namastite posudu za pečenje, dodajte tunjevinu i rajčicu pomiješanu s tjesteninom i umakom od špinata. Pospite naribanim cheddarom i pecite 25 minuta.
Izvor Skuhatćute