Špajza 29. studenoga 2016.

Što napraviti s viškom kobasica?

Kobasice s kupusom i krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Gotovo je nemoguće ispeći previše kobasica jer se ono što eventualno ostane nakon obroka može iskoristiti na bezbroj načina.

Čitave kobasice možete zapeći umotane u lisnato tijesto ili prelivene tijestom za palačinke.

Odlučite li se za drugu varijantu, dobite ćete tradicionalno britanko jelo poznato kao “žabac u rupi”.

kobase | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kobasice također možete narezati na kriške, ponovno kratko zapeći na tavi te prelite jajima. Prema želji možete dodati i malo luka i paprike. Kriške kuhane i pečene kobasice također će obogatiti raskošne zimske salate od tjestenine i povrća.

Možete ih upotrijebiti i u pripremi francuskog krumpira – krumpir zapečen u smjesi jaja, vrhnja i mlijeka.

Ostatke kobasice također možete smrviti pa dodati u tijesto za palačinke, vafle ili kukuruzne muffine ili upotrijebiti za pripremu čilija i obogaćivanje arome gulaša. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.