gastro postao
Ovo je vrlo jednostavan i brz recept za pitu koju možete poslužiti toplu ili hladnu te kao predjelo ili glavno jelo uz neku salatu.
Mogućnosti je puno, ispitajte što veseli ljude za vašim stolom, zasučite rukave i - krenite!
Sastojci za nadjev:
- 300 g poriluka
- 100 g suhe kobasice
- 2 žlica milerama
- 100 g sira goude
- 1 kom jaje
- 0.5 žličica muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
- 1 žličica vegete
Sastojci za prhko tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1 kom žumanjak
- 1 prstohvat soli
- 0.5 dl hladne vode
Postupak pripreme:
- Prvo umijesiti prhko tijesto. Sve sastojke sobne temperature pomiješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Dok pripremate ostalo, pustite tijesto da odstoji u hladnjaku.
- Za nadjev sitno nasjeckajte poriluk i kobasicu i pridružite naribani sir, mileram, jaje i začine i sve skupa dobro izmiješajte.
- Tijesto tanko razvaljajte u kalup za pite, promjera 26 ili 28 cm te napunite nadjevom.
- Stavite peći na 190 stupnjeva, 25-30 min dok tijesto sa strane ne dobije smećkastu boju.
- Poslužite toplo ili hladno.
Dobar tek!