24. listopada 2016.

16. Smotra domaćih rakij - cijeli svijet dolazi u Hum!

Rakija
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Istra vas zove na istinsku feštu od rakija koja će se održati u Humu u nedjelju 30. listopada 2016.

Pozvani ste i vi da sa svojim proizvodom dođete na ovu veliku Smotru u najmanjem gradu na svijetu.

Po propozicijama možete prijaviti najviše 7 rakija (sedam boca od 0.7l do 1,0l), od svake vrste po jednu: bisku, domaću običnu, rakiju s rudom, medenicu, šljivovicu-krekovicu, brinjevaču-smričku, te rakije s travama, voćem ili šumskim plodinama.

Pozivaju se, također, i proizvođači voća u rakiji: grojze u rakiji, čerišnje u rakiji, višnje u rakiji, žižule u rakiji, smokve u rakiji, oskoruše u rakiji, itd. da se prijave na smotru.

Rakijada | Author: facebook foto: facebook

Boce trebaju biti bez etiketa, a na prijavljivanju će biti označene brojevima kako bi ocjenjivačka komisija bila nepristrana. Po propozicijama bit će dodijeljene zlatne, srebrne i brončane povelje za svaku vrstu nagrađenih rakija, te posebno Velika platinasta povelja za sveukupno najbolju domaću rakiju.

Kotizacija po vrsti rakije je 10,00 kn.

Prema prijedlogu Ureda za trošarine pri Carinarnici Pula, na Smotri mogu sudjelovati samo oni koji imaju prijavljene lambike, te se prema tom naputku neće zaprimati rakije od proizvođača koji taj uvjet nisu ispoštovali. Jedna od novosti ovogodišnje Smotre biti će ta da će se tiskati brošure u kojima će biti popis svih sudionika Smotre, a koja će se djeliti posjetiteljima na ulazu. 

Program:

- Prijave na Polači u Humu od 12.00 do 14.00 sati

- Degustacija za publiku od 14.00 sati

- Proglašenje najboljih rakija u 17.00 sati

- Gastronomska ponuda, zabavni program uz živu glazbu od 14.00 sati

Sve uz slogan DOMAĆA RAKIJA JE NAŠA MEDIŽIJA!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.