29. listopada 2015.

7 jela iz bakine kuhinje koja morate probati

gulas
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez jela na žlicu, a omiljena su svakako gulaši i variva.

Jednostavna priremom i bogata okusom jela na žlicu su najbolji prijatelji zimske kuhinje, a naše bake znaju kako se najbolje rade

Malo vremena, nekoliko sastojaka, jedan veliki lonac i malo strpljanja dok se sve krčka je ono što vam treba.  Za vas smo odabrali 7 najukusnijih recepata za gulaše i variva iz bakine bilježnice koje obavezno morate probati. Na vama je samo da odaberete omiljeni prilog i uživate u jedinstvenim mirisima koji se šire iz lonca dok se jelo lagano krčka. 

Među omiljenim jelima na žlicu svakako je pašta fažol. Najčešće se jede u priobalnom dijelu Hrvatske. Popularnost možemo pripisati kombinaciji tjestenine, graha i suhog mesa. Recept potražite ovdje.

Juha koja nas je osvojila svojom jednostavnošću i brzom pripremom najbolji je izbor za ljubitelje variva. Leća se odlično slaže s rajčicom, češnjakom i suhomesnatim proizvodima, tako da je ovo jelo pravi izbor za sve koji vole povrće i brzu pripremu

U sezoni kelja, prava je šteta zanemariti ga i ne iskoristiti za fina variva. Predlažemo gusto varivo s kobasicom, tjesteninom, grahom i keljom za koje vam je potrebno svega 45 minuta. Recept potražite ovdje.

Piletina je također našla svoje mjesto u loncu pa ako želite uživati u najmekšem kuhanom mesu s bijelim vinom uz dodatak vina svakako isprobajte Pileći gulaš.

Dodatkom mrkve vaš gulaš će poprimiti sasvim drugačiji okus, pa predlažemo da probate Goveđi gulaš s mrkvom koji možete poslužiti s palentom, tejsteninom ili njokima

Pravu feštu od mesa, svakako će te imati uz Gulaš od divljači s palentom. Možete kombinirati razne vrste mese ili igrati na sigurno i držati se one koja vam je omiljena. 

Svakako isprobajte i gulaš kako su ga radile naše bake. Recept potražite ovdje.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.