Domaći miks začina: Turska mješavina

U domaće sušeno povrće dodajte 10 posto soli od ukupne težine i dobit ćete dodatak jelima bez štetnih konzervansa
Vidi originalni članak

Domaće mješavine sušenog povrća i začina ne sadrže konzervanse i umjetne boje, a jelima daju neodoljive arome. Osim što ćete uštedjeti pripremom domaće mješavine začina, smanjit ćete količinu soli kojom obiluju kupovni začini. 

Za ovu tursku mješavinu trebat ćete:

  • 4g sušenog usitnjenog bosiljka
  • 4g sušenog origana
  • ružmarin
  • češnjak u prahu
  • 6g slatke mljevene paprike
  • 1/2 g ljute mljevene paprike

 

Priprema:

U mužaru izdrobite origano, bosiljak i ružmarin pa ga prosijte. Ostatak drvenastih dijelova začina bacite. Umiješajte češnjak, crvenu i ljutu papriku. 

Koristite u mesnim jelima ili kao začin raznim umacima.

Posjeti Gastro.hr