gastro postao
Pripremite pizzu koju ćete obožavati već nakon prvog zalogaja.
Bogatstvo okusa postići ćete tek s nekoliko sastojaka. Češnjovka je zadužena za aromatičan, mesni dio dok mozzarella čini onaj rastezljiv i neodoljiv dio pizze. Ne zaboravite ni masline koje će odlično zaokružiti cijelu priču, a da bi pizza bila sočnija na kraju pečenja pokapajte je maslinovim uljem.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 100 ml umaka od rajčice
- 1 češnjofka
- 100 g mozzarelle
- 1 režanj češnjaka
- Masline
- Bosiljak, origano
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Pripremite tijesto za pizzu i razvaljajte ga.
- U umak od rajčice dodajte protisnuti češnjak, bosiljak i origano.
- Češnjovku skuhajte pa je narežite na kolutiće.
- Premažite tijesto umakom od rajčice, pospite maslinama, češnjofkom i mozzarelom.
- Pecite na 200 stupnjeva dok se sir ne otopi.
- Izvadite iz pećnice i pokapajte maslinovim uljem.
Dobar tek!