07. listopada 2016.

Mašti na volju: Počastite se bogatom domaćom pizzom sa češnjovkom

pizza s kobasicom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite pizzu koju ćete obožavati već nakon prvog zalogaja.

Bogatstvo okusa postići ćete tek s nekoliko sastojaka. Češnjovka je zadužena za aromatičan, mesni dio dok mozzarella čini onaj rastezljiv i neodoljiv dio pizze. Ne zaboravite ni masline koje će odlično zaokružiti cijelu priču, a da bi pizza bila sočnija na kraju pečenja pokapajte je maslinovim uljem.

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 1 češnjofka
  • 100 g mozzarelle
  • 1 režanj češnjaka
  • Masline
  • Bosiljak, origano
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pripremite tijesto za pizzu i razvaljajte ga.
  2. U umak od rajčice dodajte protisnuti češnjak, bosiljak i origano.
  3. Češnjovku skuhajte pa je narežite na kolutiće.
  4. Premažite tijesto umakom od rajčice, pospite maslinama, češnjofkom i mozzarelom.
  5. Pecite na 200 stupnjeva dok se sir ne otopi.
  6. Izvadite iz pećnice i pokapajte maslinovim uljem.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.