Genijalni kulinarski trikovi profesionalnih chefova

Thinkstock
Buzzfeed je nedavno izbacio popis kulinarskih trikova koje morate znati!
Vidi originalni članak

Profesionalni chefovi žele da znate za ove genijalne trikove, naslov je članka koji je objavio BuzzFeed, a donosi čak 17 odličnih savjeta koji će vam olakšati kuhanje i vašu hranu učiniti još ukusnijom.

Tako savjetuju da do savršenih pljeskavica za domaće hamburgere možete doći tako da oblikujete meso, bacite ga nekoliko puta na dasku za rezanje, a zatim napravite malu udubinu u sredini. Na taj će način iz pljeskavice izaći suvišni mjehurići zraka.

Soljenje hrane chefovi obavljaju s nešto veće visine. Tako je obuhvaćena veća površina hrane i sol se ne zalijepi samo za jedan dio jela. Odlično je i ukoliko u svakoj fazi kuhanja dodate po malo začina, a ne sve odjednom.

Rižu kuhajte pokrivenu poklopcem, a nakon što je kuhana, ostavite je još desetak minuta poklopljenu. Na taj će način ostati pahuljaste i svilenkaste teksture.

Za razbijanje jaja chefovi donose idealno rješenje – nikad ih nemojte razbijati na rubu posude u kojoj ih miješate. Uvijek koristite radnu površinu ili dasku za rezanje kako bi razbili jaja i ona će se razbiti savršeno, bez mogućnosti da ljuska upadne u jelo. Kada ste obavili taj dio posla i želite smućkati jaja, najprije probodite žumanjak vilicom. Na taj ćete ih način lakše pomiješati u jednaku smjesu.

Ostatak trikova potražite na BuzzFeed stranici!

Posjeti Gastro.hr