Recepti 24. srpnja 2016.

Ukusno i neodoljivo: Riža s graškom, kozicama i piletinom

Riža s graškom, kozicama i piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1173

Potrebno vam je

  • 250 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 3 kom mladi luk
  • sol
  • 500 g riža, polirana (ili brašno )
  • 250 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 mala žlica curry
  • svježe mljeveni papar
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 300 g kozica velika

Priprema

  1. Grašak blanširati 5 minuta u slanoj vodi, izliti u cjedilo i dobro ocijediti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.
  2. Rižu skuhati prema uputama na pakiranju.
  3. Filete pilećih prsa oprati, pažljivo obrisati kuhinjskim papirom i narezati na prutiće. Dodati curry, posoliti i popapriti te ostaviti kratko da stoji.
  4. U tavi zagrijati 3 žlice ulja i peći meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati grašak i mladi luk te na srednjoj vatri peći 3 minute. Zajedno s rižom peći još 3 minute. Posoliti i popapriti.
  5. Kozice oprati i posušiti. Na tavi s ostatkom ulja na jakoj vatri peći oko 1 minutu, pri tome okretati.

Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.