gastro postao
Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1173
Potrebno vam je
- 250 g grašak zeleni (smrznuti)
- 3 kom mladi luk
- sol
- 500 g riža, polirana (ili brašno )
- 250 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 mala žlica curry
- svježe mljeveni papar
- 5 žlica ulje maslinovo
- 300 g kozica velika
Priprema
- Grašak blanširati 5 minuta u slanoj vodi, izliti u cjedilo i dobro ocijediti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.
- Rižu skuhati prema uputama na pakiranju.
- Filete pilećih prsa oprati, pažljivo obrisati kuhinjskim papirom i narezati na prutiće. Dodati curry, posoliti i popapriti te ostaviti kratko da stoji.
- U tavi zagrijati 3 žlice ulja i peći meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Dodati grašak i mladi luk te na srednjoj vatri peći 3 minute. Zajedno s rižom peći još 3 minute. Posoliti i popapriti.
- Kozice oprati i posušiti. Na tavi s ostatkom ulja na jakoj vatri peći oko 1 minutu, pri tome okretati.
Za ovo bogato jelo ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a uživat ćete u svakom zalogaju