Aromatična mesna rolada s pečenim krumpirom

Getty Images
Sočna svinjetina sa začinima postat će još ukusnija kada je pripremite u kombinaciji s aromatičnim krumpirom.
Vidi originalni članak

Sočno meso najprije se peče prekriveno, a zatim, pred kraj pečenja, otkriva se kako bi poprimilo divnu koricu koja će ga staviti onu najslasniju točku na i.

 

Za prste polizati Pečena svinjetina s kestenima i slaninom

 

Kada je u pitanju meso, koristite svježe ili ga odmrznite dan prije. Meso možete i marinirati dan prije u mješavini ulja i začina po želji, a odlična ideja bit će timijan, sol, papar, peršin ili pak mediteranski začini poput ružmarina i origana. 

Jelo pripremite, spremite ga u pećnicu, a zatim se bacite na pripremu juhe i salate. 

 

Ideja za ručak Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna

 


Potrebno vam je:

  • 1 kg svinjetine
  • 4 žlica ulja
  • 60 g suhe slanine
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 kg krumpira
  • Timijan, peršin, sol, papar

Priprema:

  1. Slaninu, peršin i češnjak nasjeckajte, dodajte pa izmiješajte.
  2. Meso oblikujte u veliku plahtu. istucite ga pa začinite. Premažite ga pripremljenom mješavinom i savijte u roladu. Povežite je koncem i posolite.
  3. U lim stavite ulje i krumpir narezan na deblje ploške. Posolite ga, popaprite i izmiješajte. 
  4. Na krumpir stavite roladu i poklopite ili prekrijte alu-folijom.
  5. Pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200°c. 
  6. Kad je rolada napola pečena, okrenite je, prema potrebi zalijte s malo vode i nastavite peći. Zadnjih 20 minuta pecite otkriveno.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr