gastro postao
Slatki zalogaji jeseni dat će poseban okus svakom jelu, a posebice slasnoj svinjetini sa slaninom.
Pravi jesenski ručak dobit ćete kombinacijom istih takvih plodova. Spojite raskošnu svinjetinu s kestenima, dodajte nešto začina poput kadulje, ružmarina i češnjaka, pa sve podebljajte okusima suhe slanine.
Kombinaciji možete dodati gljive i prokulice koje će na divan način upotpuniti cijelu jesensku kombinaciju.
Potrebno vam je:
- 2 grančica kadulje
- 2 grančica ružmarina
- 5 režnjeva češnjaka
- 500 g svinjetine
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g kestena
- 250 g suhe slanine
Priprema:
- Narežite kadulju, ružmarin i češnjak.
- Dodajte svinjetinu (narezanu ne veće komade) začinima, izmiješajte i ostavite tako da stoji dva sata.
- Ogulite kestene.
- U posudu za pečenje poslažite svinjetinu, kestene i slaninu te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°c otprilike 90 minuta.
Dobar tek!