Recepti 09. veljače 2017.

Slasne prokulice s kestenima i maslacem od naranče

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako kombinacija možda zvuči neobično, vjerujte nam - odlična je!

Nakon što probate ovako pripremljene prokulice, više ih nikada nećete jesti drugačije!

Savršena kombinacija prokulica, kestena i maslaca s narančom i peršinom, upravo je ono što vam treba. Jednostavno se priprema, a toliko je ukusno da ćete ovo htjeti jesti svaki dan.

Poslužite uz kuhanu piletinu ili ribu u uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci:

  • 40 g omekšanog maslaca
  • Naribana korica od pola naranče
  • Svežanj svježeg peršina, nasjeckan
  • 1 kg prokulica
  • 200 g kuhanih i očišćenih kestena, grubo narezanih
  • Sol, papar

Priprema: 

  1. Maslac pomiješati s peršinom i narančinom koricom i izmiksati ga dok se ne sjedine sastojci; staviti u papir za pečenje i zarolati ga te staviti u hladnjak na 15 minuta
  2. Zakuhati vodu i prokulice kratko prokuhati - oko 3 minute
  3. Prokulice ohladiti ispod mlaza hladne vode i ocijediti ih
  4. Prije posluživanja, zagrijati komad pripremljenog maslaca na tavi te dodati prokulice i kestene i kratko kuhati dok se maslac ne sljubi s prokulicama i kestenima - oko 3 minute; posoliti i popapriti po želji
  5. Poslužiti u posudi s ostatkom pripremljenog maslaca
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.