gastro postao
Iako kombinacija možda zvuči neobično, vjerujte nam - odlična je!
Nakon što probate ovako pripremljene prokulice, više ih nikada nećete jesti drugačije!
Savršena kombinacija prokulica, kestena i maslaca s narančom i peršinom, upravo je ono što vam treba. Jednostavno se priprema, a toliko je ukusno da ćete ovo htjeti jesti svaki dan.
Poslužite uz kuhanu piletinu ili ribu u uživajte u bogatstvu okusa.
Sastojci:
- 40 g omekšanog maslaca
- Naribana korica od pola naranče
- Svežanj svježeg peršina, nasjeckan
- 1 kg prokulica
- 200 g kuhanih i očišćenih kestena, grubo narezanih
- Sol, papar
Priprema:
- Maslac pomiješati s peršinom i narančinom koricom i izmiksati ga dok se ne sjedine sastojci; staviti u papir za pečenje i zarolati ga te staviti u hladnjak na 15 minuta
- Zakuhati vodu i prokulice kratko prokuhati - oko 3 minute
- Prokulice ohladiti ispod mlaza hladne vode i ocijediti ih
- Prije posluživanja, zagrijati komad pripremljenog maslaca na tavi te dodati prokulice i kestene i kratko kuhati dok se maslac ne sljubi s prokulicama i kestenima - oko 3 minute; posoliti i popapriti po želji
- Poslužiti u posudi s ostatkom pripremljenog maslaca