gastro postao
Odlični slanutak može se koristiti gotovo na bilo koji način kojeg se sjetite!
Zašto ne biste, umjesto uobičajenog maslaca, kruh namazali maslacem od slanutka!
Ova sjajna mahunarka iskoristiva je na toliko mnogo načina. Ovaj put dolazi u jednoj slanoj verziji, S obzirom na to da je slanutak prvo popržen, maslac će imati jedan poseban okus i miris, koji će vam se, vjerujemo, svidjeti.
Možete ga jesti za doručak, ručak ili večeru, ili jednostavno, kao popodnevni snack s nekim krekerima ili bruschettima.
Ovako pripremljen maslac, pogodan je i za vegane i vegetarijance.
Sastojci:
- 400 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 1/2 žlica meda
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice soli
- Nekoliko žlica maslinovog ulja za pripremu maslaca
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Ocijeđeni slanutak poslagati na papir za pečenje, pokapati žlicom maslinovog ulja i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta; ostaviti na papiru još 10 minuta da se ohladiti (izvaditi iz pećnice)
- Prebaciti slanutak u blender i miksati dok se ne pretvori u prah; dodati med, cimet, sol i nekoliko žlica maslinovog ulja i miksati dok se sastojci ne sjedine i ne dobijete pastu sličnu maslacu.
- Poslužite namazano na prepečeni kruh ili svježi baguette.
Dobar tek!