Špajza 16. siječnja 2017.

Meki pereci s umakom od sira

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za popodnevni snack, pripremite ova mala slana zadovoljstva!

Jede vam se nešto slano, ali ne znate što? Imamo sjajan prijedlog za vas!

Napravite domaće, meke perece s tijestom za pizzu i umakom od sira u koji ih možete umakati i uživati bez grižnje savjesti.

Ako niste vješti u slaganju tijesta u perece,  na dnu članka je priložen video s uputama korak po korak kako ih napraviti.

Poslužite ih još tople s divnim i mirisnim umakom od sira i uživajte u popodnevu

Sastojci:

  • 450 g tijesta za pizzu
  • Brašno za posipavanje
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 4 šalice vruće vode
  • Sol za posipavanje
  • Za umak:
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice naribanog cheddara
  • 1/4 žličice cayenne papra

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Na pobrašnjenoj dasci, izrezati tijesto u 8 - 10 kuglica
  3. Svaki kuglicu razvuči u tanji valjak duljine 60 cm i oblikovati perec
  4. U vrućoj vodi rastopiti sodu bikarbonu i svaki napravljeni perec kratko umočiti u vodu
  5. Poslagati perece na papir za pečenje i posoliti ih s krupnom soli
  6. Peči 7 - 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju
  7. Umak: Na srednjoj vatri rastopiti maslac i dodati brašno, miješati pjenjačom minutu pa zaliti mlijekom i kuhati kratko, dok se ne počnu stvarati mjehurići; maknuti s vatre i umiješati sir te miješati dok se sav sir ne rastopi; dodati cayenne papr i sve dobro promiješati
  8. Pečene perece poslužiti s umakom od sira

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.