Špajza 16. siječnja 2017.

Meki pereci s umakom od sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za popodnevni snack, pripremite ova mala slana zadovoljstva!

Jede vam se nešto slano, ali ne znate što? Imamo sjajan prijedlog za vas!

Napravite domaće, meke perece s tijestom za pizzu i umakom od sira u koji ih možete umakati i uživati bez grižnje savjesti.

Ako niste vješti u slaganju tijesta u perece,  na dnu članka je priložen video s uputama korak po korak kako ih napraviti.

Poslužite ih još tople s divnim i mirisnim umakom od sira i uživajte u popodnevu

Sastojci:

  • 450 g tijesta za pizzu
  • Brašno za posipavanje
  • 2 žlice sode bikarbone
  • 4 šalice vruće vode
  • Sol za posipavanje
  • Za umak:
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 3/4 šalice naribanog cheddara
  • 1/4 žličice cayenne papra

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Na pobrašnjenoj dasci, izrezati tijesto u 8 - 10 kuglica
  3. Svaki kuglicu razvuči u tanji valjak duljine 60 cm i oblikovati perec
  4. U vrućoj vodi rastopiti sodu bikarbonu i svaki napravljeni perec kratko umočiti u vodu
  5. Poslagati perece na papir za pečenje i posoliti ih s krupnom soli
  6. Peči 7 - 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju
  7. Umak: Na srednjoj vatri rastopiti maslac i dodati brašno, miješati pjenjačom minutu pa zaliti mlijekom i kuhati kratko, dok se ne počnu stvarati mjehurići; maknuti s vatre i umiješati sir te miješati dok se sav sir ne rastopi; dodati cayenne papr i sve dobro promiješati
  8. Pečene perece poslužiti s umakom od sira

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.