gastro postao
Za popodnevni snack, pripremite ova mala slana zadovoljstva!
Jede vam se nešto slano, ali ne znate što? Imamo sjajan prijedlog za vas!
Napravite domaće, meke perece s tijestom za pizzu i umakom od sira u koji ih možete umakati i uživati bez grižnje savjesti.
Ako niste vješti u slaganju tijesta u perece, na dnu članka je priložen video s uputama korak po korak kako ih napraviti.
Poslužite ih još tople s divnim i mirisnim umakom od sira i uživajte u popodnevu!
Sastojci:
- 450 g tijesta za pizzu
- Brašno za posipavanje
- 2 žlice sode bikarbone
- 4 šalice vruće vode
- Sol za posipavanje
- Za umak:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica glatkog brašna
- 3/4 šalice mlijeka
- 3/4 šalice naribanog cheddara
- 1/4 žličice cayenne papra
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Na pobrašnjenoj dasci, izrezati tijesto u 8 - 10 kuglica
- Svaki kuglicu razvuči u tanji valjak duljine 60 cm i oblikovati perec
- U vrućoj vodi rastopiti sodu bikarbonu i svaki napravljeni perec kratko umočiti u vodu
- Poslagati perece na papir za pečenje i posoliti ih s krupnom soli
- Peči 7 - 8 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju
- Umak: Na srednjoj vatri rastopiti maslac i dodati brašno, miješati pjenjačom minutu pa zaliti mlijekom i kuhati kratko, dok se ne počnu stvarati mjehurići; maknuti s vatre i umiješati sir te miješati dok se sav sir ne rastopi; dodati cayenne papr i sve dobro promiješati
- Pečene perece poslužiti s umakom od sira
Dobar tek!