gastro postao
Sočna svinjetina sa začinima postat će još ukusnija kada je pripremite u kombinaciji s aromatičnim krumpirom.
Sočno meso najprije se peče prekriveno, a zatim, pred kraj pečenja, otkriva se kako bi poprimilo divnu koricu koja će ga staviti onu najslasniju točku na i.
Kada je u pitanju meso, koristite svježe ili ga odmrznite dan prije. Meso možete i marinirati dan prije u mješavini ulja i začina po želji, a odlična ideja bit će timijan, sol, papar, peršin ili pak mediteranski začini poput ružmarina i origana.
Jelo pripremite, spremite ga u pećnicu, a zatim se bacite na pripremu juhe i salate.
Potrebno vam je:
- 1 kg svinjetine
- 4 žlica ulja
- 60 g suhe slanine
- 2 režnja češnjaka
- 1 kg krumpira
- Timijan, peršin, sol, papar
Priprema:
- Slaninu, peršin i češnjak nasjeckajte, dodajte pa izmiješajte.
- Meso oblikujte u veliku plahtu. istucite ga pa začinite. Premažite ga pripremljenom mješavinom i savijte u roladu. Povežite je koncem i posolite.
- U lim stavite ulje i krumpir narezan na deblje ploške. Posolite ga, popaprite i izmiješajte.
- Na krumpir stavite roladu i poklopite ili prekrijte alu-folijom.
- Pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200°c.
- Kad je rolada napola pečena, okrenite je, prema potrebi zalijte s malo vode i nastavite peći. Zadnjih 20 minuta pecite otkriveno.
Dobar tek!