Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja

Sweety and Spicy Štrudla od trešanja
Iako obožavam kremaste kolače, štrudle su mi nekako posebno srcu drage. Volim jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od štrudlice?
Vidi originalni članak

Nedavno sam u Zagorju ubrao predivne trešnje koje su jednostavno morale biti nekako iskorištene, osim pojedene onako svježe, mesnate, slatke i sočne. Odlučio sam razvući tijesto i napraviti popodnevni desert.

Štrudla je ispala odlično, a sada je na tebi red da zasučeš rukave i napraviš nešto kao s ovih fotografija. Slijedi recept.

 

Sweety&Spicy Jednostavna rolada s jagodama i šlagom

 

Druge recepte potraži na blogu Sweety&Spicy te pratećim profilima na Facebooku i Instagramu!

Štrudla od trešanja

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna za vučena tijesta
  •  3 dl vode
  • malo ulja
  • sol

Ostali sastojci:

  • 350 g trešanja
  • vanillin šećer
  • 4-5 žlica šećera
  • krušne mrvice

 

Sweety & Spicy Sirup od bazge - svibanjski hit koji vraća u djetinjstvo

 

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto i pusti da odmori sat vremena.
  2. Uzmi komad tijesta veličine šake i napravi kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljošti tijesto i razvaljaj u svim smjerovima koliko možeš. Malo naulji ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvuci što tanje možeš. Ako pukne slobodno "zakrpaj".
  3. Trešnje očisti od koštica i pomiješaj sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možeš staviti i malo ruma ili drugog aromata.
  4.  Trećinu razvučenog tijesta pospi s malo krušnih mrvica, a potom pobacaj trešnje. Otrgni debele rubove, preklopi bočne stranice te zarolaj tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje,.
  5. Naulji protvan i prebaci štrudlu u njega te peci na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.

 

Posjeti Gastro.hr