Banana granola s lješnjacima za savršen doručak

Irena Gavran
Donosim vam recept za domaću banana granolu, idealnu za doručak, večeru ili naprosto grickanje.
Vidi originalni članak

Ovu granolu složila sam s grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila s polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više.

 

Pregacha Waffli za lijene - jednostavan recept za svako doba dana

Pregacha Keks kocke s čokoladom - brža verzija omiljenih keksića

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Pregacha Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka

 

Za granolu vam treba:

  • 250 g zobenih
  • 1 žličica cimet
  • 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
  • 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
  • Prstohvat soli

Dodatno:

  • 2 skoz zrele banane
  • 100 g meda
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma

Postupak pripreme:

  1. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi.
  2. U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
  3. Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
  4. Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
  5. Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite na 175 stupnjeva cca 25 minuta. Imajte na umu da sam ja morala dva puta pomiješati smjesu tokom pečenja jer se na rubovima jače pekla, a po sredini slabije.

Savjet!

U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.

Posjeti Gastro.hr