BBQ rebarca u medenoj marinadi za prste polizati

Slavonka
Pošto je vani baš fino ugrijalo, mi smo odlučili naložiti i roštilj pa neka gori na sve strane!
Vidi originalni članak

Današnji recept, BBQ Rebarca, možete napraviti ovog ljetnog vikenda za cijelu ekipu. Posebnost ovog recepta je u medenoj marinadi koja je istovremeno slatka i pikantna. Jednostavna je i priprema se sa sastojcima koje imate kod kuće.

 

brza ljetna hrana Grbave polpete - zalogaji za plažu, ručak ili večeru

Foodgasm Faširanci s varivom od tikvica - sezonski tanjur za poželjeti!

 

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Foodgasm Cimet krofnice - novo ruho omiljenih cimet rolica

 

 

 

Potrebno vam je:

  • Cca 1 kg svinjskih rebara
  • 200 ml kečapa (ja koristim domaći ali možete i kupovni)
  • 1 žličica dimljene paprike (može, naravno, i obična mljevena paprika)
  • 2 žlice cvjetnog meda
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka protisnuti
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica chilija krupno mrvljenog

Postupak pripreme:

  1. U posudu dodajte kečap, dimljenu papriku, cvjetni med, maslinovo ulje, češnjak, sol i chilli. Sve dobro promiješajte.
  2. Bogato premažite rebarca marinadom i zatvorite ih u posudu i stavite u hladnjak na 30 minuta. Ako imate vremena, nije loše ostaviti ih u marinadi preko noći ali, onda će vam biti puno ljuća nego kada ih držite samo 30 minuta.
  3. Ostatak marinade prebacite u posudicu i ostavite za posluživanje.
  4. Pecite rebarca na roštilju po 10-15 minuta sa svake strane, ovisno o jačini vatre.
  5. Rebarca možete peći i u pećnici. U lagano namašćenu posudu za pečenje stavite marinirana rebarca i prekrijte ih aluminijskom folijom. Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva. Nakon 30 minuta, maknite foliju i pecite ih još 20 minuta da dobiju lijepu boju i da postanu malko hrskava.
  6. Kada su rebarca gotova, poslužite ih uz svježu salatu i ostatak marinade.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr