Recepti Povrće 24. kolovoza 2024.

Grbave polpete - zalogaji za plažu, ručak ili večeru

Povrće
25 MIN
20 MIN
6
SREDNJE
Grbave polpete
Grbave polpete
foto: Slavonka
Ako voliš povrće, osobito karfiol, ovo je recept za tebe. Brze polpete od cvjetače i mješavine povrća!

Za ove grbave polpete možeš koristiti bilo koju povrtnu mješavinu, a ja sam koristila meksičku. Inače sve polpete radim odoka, ali ovaj puta sam izmjerila sve što sam stavila da bi mogla napisati konkretan recept!

Ljeto je stvoreno za polpete bilo koje vrste. Odlične su za doručak, ručak i večeru, a još bolje kad ih poneseš na plažu pa uz more, neku dobru paštetu i guštaš u ovim finim povrtnim zalogajima! 

Možda vas zanima... Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica Kolumne

Ove fine grbave polpete možeš poslužiti i kao prilog nekom mesnom jelu ili kao zaseban obrok. Doista su jako zasitne, a idealne za papanje dok gledate u more.

 | Author: Slavonka Grbave polpete od povrća foto: Slavonka

Ne gasi ekran dok kuham

Grbave polpete
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Cvjetača 600 g
  • Meksička mješavina povrća 200 g
  • Jaje 3 kom
  • Mlijeko 50 ml
  • Brašno 3 žlica
  • Sol 1,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 1 žličica
  • Timijan 1 žličica
  • Češnjak 1 režanj
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Cvjetaču razdvoji na male cvjetiće. Kuhaj 2-3 minute u kipućoj vodi pa dodaj i meksičku mješavinu povrća i kuhaj sve zajedno još 2 minute.


  2. Pusti kuhano povrće da se dobro ocijedi nakon kuhanja.


  3. Kuhano povrće prebaci u posudu. Dodaj sol, mlijeko i jaja i promiješaj.


  4. Dodaj brašno, papar, timijan i bijeli luk i sve dobro promiješaj.


  5. Slobodno probaj smjesu da vidiš treba li dodati još soli ali, ako ne voliš isprobavati sirovu smjesu, nema veze, uvijek možeš dosoliti nakon pečenja.


  6. U dubljoj tavi zagrij ulje. Za polpete uvijek dodam ulja debljine prsta kako bi se polpete fino pekle. 


  7. Na zagrijano ulje žlicom vadi polpete kako bi dobile svoju prepoznatljivu grbavu teksturu.


  8. Peci na laganoj vatri po 2 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju. 


  9. Gotove polpete izvadi na papirnati ubrus kako bi se uklonio višak masnoće.


  10. Posluži uz svježu salatu. 


Želiš li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil. Neke od njih donosimo u nastavku...

Možda vas zanima... Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu Kolumne Možda vas zanima... Cimet krofnice - novo ruho omiljenih cimet rolica Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.