Punjenje možete napraviti i vegetarijansko, bit će jednako fino. Isto tako možete koristiti bilo koje meso – mljeveno, svinjski kare, piletinu, puretinu... doslovce štogod imate, sve sam probala, sve je fino.
Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećeg bijelog mesa narezanog na kockice
- 1 pakiranje tortilja od 6 komada
- 300 g meksičke mješavine povrća
- 1 žlica začina za tacose
- 300 g goude naribane
- Sol po ukusu
Bešamel:
- 300 ml mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica brašna
- 1 žličica crvene paprike
- Sol, papar po ukusu
Postupak pripreme:
- Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem ili mašću.
- Na tavu dodajte malo ulja i pustite da se zagrije. Na zagrijano ulje stavite kockice piletine i pecite dok meso ne dobije lijepu zlatnu koricu.
- Dodajte mješavinu povrća, može biti smrznuta. Sve promiješajte, smanjite vatru i pustite da se kuha 10-ak minuta.
- Nakon 10 minuta, dodajte jednu žlicu začina za tacos i soli po ukusu. Sve dobro promiješajte i pustite da se kuha još 5 minuta.
- Na sredinu tortilje stavite žlicu fila i malo jači prstohvat naribanog sira. Tortilju motajte u burrito (tako da je sa svih strana zatvorena) i slažite u posudu za pečenje.
- Rasporedite si sadržaj na 6 tortilja. A ostavite malo naribanog sira za posipanje po svim tortiljama.
- Na istoj tavi na kojoj ste pripremali fil, otopite maslac i dodajte žlicu brašna. To pržite jednu minutu na laganoj vatri i podlijte mlijeko uz brzo miješanje. Bešamel začinite soli i paprom po ukusu i dodajte žličicu crvene paprike.
- Pospite po svim tortiljama ostatak naribanog sira i prelijte bešamel umakom.
- Sve zajedno pecite 15 minuta.
- Poslužite uz svježu salatu.
Dobar tek!