gastro postao
Pošto je vani baš fino ugrijalo, mi smo odlučili naložiti i roštilj pa neka gori na sve strane!
Današnji recept, BBQ Rebarca, možete napraviti ovog ljetnog vikenda za cijelu ekipu. Posebnost ovog recepta je u medenoj marinadi koja je istovremeno slatka i pikantna. Jednostavna je i priprema se sa sastojcima koje imate kod kuće.
Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- Cca 1 kg svinjskih rebara
- 200 ml kečapa (ja koristim domaći ali možete i kupovni)
- 1 žličica dimljene paprike (može, naravno, i obična mljevena paprika)
- 2 žlice cvjetnog meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka protisnuti
- 1 žličica soli
- 1 žličica chilija krupno mrvljenog
Postupak pripreme:
- U posudu dodajte kečap, dimljenu papriku, cvjetni med, maslinovo ulje, češnjak, sol i chilli. Sve dobro promiješajte.
- Bogato premažite rebarca marinadom i zatvorite ih u posudu i stavite u hladnjak na 30 minuta. Ako imate vremena, nije loše ostaviti ih u marinadi preko noći ali, onda će vam biti puno ljuća nego kada ih držite samo 30 minuta.
- Ostatak marinade prebacite u posudicu i ostavite za posluživanje.
- Pecite rebarca na roštilju po 10-15 minuta sa svake strane, ovisno o jačini vatre.
- Rebarca možete peći i u pećnici. U lagano namašćenu posudu za pečenje stavite marinirana rebarca i prekrijte ih aluminijskom folijom. Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva. Nakon 30 minuta, maknite foliju i pecite ih još 20 minuta da dobiju lijepu boju i da postanu malko hrskava.
- Kada su rebarca gotova, poslužite ih uz svježu salatu i ostatak marinade.
Dobar tek!