Blondies s omiljenim šarenim bombončićima

Nina Mrvica
Blondies je kolač koji radim kad se zaželim nečeg slatkog, a doma nemam ništa...
Vidi originalni članak

Ako niste čuli za blondies do sada, zapravo je riječ o browniesima, ali bez čokolade. 

 

Bake me by Nina Jednostavna torta od ricotte, badema i limuna

 

Smiksa se za tren i ispeče. Možete ga jesti samo malo prohlađenog ili kad se potpuno ohladi. Idealan mi je uz kuglicu sladoleda od vanilije ili dvije.

 

Bake me by Nina Čokoladna torta u svom najboljem izdanju

 

Ninine slatke i slane specijalitete pronađite na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu. 

 

bake me by nina Korak po korak: Kruh od pirovog brašna

 

Potrebno vam je:

  • 250 g maslaca
  • 2 jaja L veličine
  • 140 g smeđeg šećera
  • 110 g bijelog šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 260 g glatkog brašna
  • 150 g M&M čokoladnih bombona

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje promjera 30 x 20 centimetara tako da na njega postavite papir za pečenje.
  2. Na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Pustite da se malo prohladi.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  4. Pjenasto izradite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte rastopljeni maslac i brašno. Sve povežite.
  5. U smjesu umiješajte pola M&M bombona.
  6. Smjesu prebacite u kalup, poravnajte vrh i stavite u pećnicu. Nakon 10 minuta kolač izvadite i pospite po njemu preostale M&M bombone. Lagano ih utisnite prstom.
  7. M&M blondies pecite ukupno 20-25 minuta (nakon 10 minuta stavljate preostale M&M bombone). Blondies vam treba imati lijepu koricu izvana, bez da poprimi previše rumenu boju i da ostane mekan iznutra.
  8. Blondies ostavite da se malo prohladi. Kidajte na ga kocke i poslužite samog ili uz kuglicu sladoleda.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr