Božićni muffini - sočni, slasni i veseli

Slavonka
Trinaesti dan Foodmassa donosi nam neopisivo sočne muffine u blagdanskom ruhu!
Vidi originalni članak

Ovo je recept za najsočnije muffine koje ćete ikada probati. Još kad su u blagdanskom ruhu, mogu biti samo još slađi. Osobno koristim ovaj recept i za brownie kolač i za svaki biskvitasti kolač koji zahtjeva određenu sočnost.
 

11. dan foodmassa Oni keksići s pekmezom - krancle, linzeri, vanilice...

12. dan foodmassa Šape - super jednostavni kolačići s orasima

 

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

10. dan Foodmassa Gingerbread man - engleski keks bez kojeg se ne može

 

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • 500 ml ulja
  • 650 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 500 ml vode
  • 1 Dr.Oetker vanilin šećer
  • 1 Dr.Oetker prašak za pecivo

Priprema:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  2. Prvo izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
  3. U posebnoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
  4. Umiješajte ih u žumanjke.
  5. U posebnoj posudi promiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i postepeno dodajte smjesi od žumanjaka i bjelanjaka ručno miješajući.
  6. Dodajte ulje i vodu i sjedinite mikserom.
  7. Punite kalupe za muffine 3/4.
  8. Ubacite u pećnicu, pa pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
  9. Prije posluživanja muffine ohladite, a želite li, možete ih napuniti kremom po želji.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr