Kolumne 11. prosinca 2017.

Oni keksići s pekmezom - krancle, linzeri, vanilice...

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Prošli smo deset dana Foodmassa, pa sam za 11. odlučila pripremiti svima drage keksiće s pekmezom. Naziva je mnogo, a okus je samo jedan, onaj koji na najslađi način najavljuje omiljeni Božić...

Vjerojatno nikada do sada nisam koristila pravi naziv za ovaj kolač – krancle. Uvijek su to bili „oni s pekmezom“. Definitivno moji najdraži keksi koje nikad ne odbijam i za koje znam da su uvijek dobri.

 

Možda vas zanima... Gingerbread man - engleski keks bez kojeg se ne može Kolumne Možda vas zanima... Vanilin kiflice - obavezna slastica blagdanskog stola Kolumne

 

Ovog puta vam donosim nešto veće izdanje, gigantske krancle u blagdanskom ruhu.

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Ferrero keksi - savršenstvo okusa u jednom zalogaju Kolumne

 

 

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • 140 g šećera
  • 50 grama masti
  • 50 grama maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • ½ Dr.Oetker praška za pecivo
  • 1 žličica Dr.Oetker ekstrakta od vanilije
  • Pekmez po želji

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite (osim pekmeza) u posudu i umijesite glatko tijesto.
  2. Ostavite ga u hladnjaku na sat vremena.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu koju želite, no imajte na umu da će se oni svakako malo dići kod pečenja.
  4. Oblikujte tijesto rezačem u obliku bora, a na svakom drugom keksu izdubite rupice koje predstavljaju kuglice.
  5. Pecite kekse na 180 stupnjeva, 5-6 minuta. Bitno je da ne potamne.
  6. Kada su se ohladili keksi, gornje kekse s rupicama pospite šećerom u prahu, a na druge namažite pekmez i spojite u divan bor.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.