Izuzetno jednostavne, aromatične i prhke nestaju za tren. Vanilin kiflice postaju bolje s vremenom odnosno, stajanjem u zatvorenoj posudi tako da ih možete već sada pripremiti kako bi bile savršene za Božić.
Kao i u većini slavonskih keksića i ovdje se koristi mast koja tu daje specifičnu prhkost što niti jedna masnoća ne može.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 15 dkg oštrog brašna
- 15 dkg glatkog brašna
- 20 dkg svinjske masti
- 8 dkg šećera
- 10 dkg mljevenih oraha
- 1 bjelanjak
- ½ čajne žličice Dr.Oetker praška za pecivo
- 2 Dr.Oetker vanilin šećer
- Šećer u prahu
Priprema:
- Priprema je vrlo jednostavna. Obje vrste brašna, svinjsku mast, šećer, orahe, bjelanjak, prašak za pecivo i jedan Dr.Oetker vanilin šećer umijesite u tijesto i ostavite da odmori u hladnjaku na sat vremena.
- Od tijesta napravite vanilin kiflice u veličini koju želite.
- Ja koristim male modle za vanilin kiflice koje obavezno treba namastiti i uvaljati u brašno kako bi kiflice lakše izvadili.
- Kiflice pečete 18 minuta na 220 stupnjeva.
- Još vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu koji ste pomiješali sa Dr.Oetker vanilin šećerom.
U slast!