Kolumne 10775 prikaza 09. prosinca 2017.

Vanilin kiflice - obavezna slastica blagdanskog stola

Ena Kokanović
Niti jedan blagdanski stol ne može proći bez ovih kiflica i upravo se zato recept za ove svevremenske keksiće našao u mojoj bilježnici za deveti dan Foodmassa.

Izuzetno jednostavne, aromatične i prhke nestaju za tren. Vanilin kiflice postaju bolje s vremenom odnosno, stajanjem u zatvorenoj posudi tako da ih možete već sada pripremiti kako bi bile savršene za Božić.

Kao i u većini slavonskih keksića i ovdje se koristi mast koja tu daje specifičnu prhkost što niti jedna masnoća ne može.

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Potrebno vam je:

  • 15 dkg oštrog brašna
  • 15 dkg glatkog brašna
  • 20 dkg svinjske masti
  • 8 dkg šećera
  • 10 dkg mljevenih oraha
  • 1 bjelanjak
  • ½ čajne žličice Dr.Oetker praška za pecivo
  • 2 Dr.Oetker vanilin šećer
  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Priprema je vrlo jednostavna. Obje vrste brašna, svinjsku mast, šećer, orahe, bjelanjak, prašak za pecivo i jedan Dr.Oetker vanilin šećer umijesite u tijesto i ostavite da odmori u hladnjaku na sat vremena.
  2. Od tijesta napravite vanilin kiflice u veličini koju želite.
  3. Ja koristim male modle za vanilin kiflice koje obavezno treba namastiti i uvaljati u brašno kako bi kiflice lakše izvadili.
  4. Kiflice pečete 18 minuta na 220 stupnjeva.
  5. Još vruće kiflice uvaljajte u šećer u prahu koji ste pomiješali sa Dr.Oetker vanilin šećerom.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.